Antena Meniu Search
x

Foto Avertizare Cod Galben de ploi torențiale, vijelii și grindină în 13 județe. Caniculă în București, miercuri și joi

Vremea în România. Meteorologii ANM au emis luni o avertizare meteo Cod Galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, care vizează 13 județe ale țării. Totodată, meteorologii anunţă disconfort termic şi caniculă în mai multe zone, marți, miercuri și joi. Avertizarea meteo Cod galben va fi în vigoare luni, între orele 12.00 și 21.00.

de Redactia Observator

la 03.07.2023, 10:15

În Carpații Orientali și de Curbură, în sudul Moldovei, nordul Munteniei și în Dobrogea, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55...60 km/h), izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Cod Galben de furtuni 3 iulie 2023

Avertizare Cod Galben de ploi torențiale, vijelii și grindină în 13 județe. Caniculă în București, miercuri și joi

ANM

Județe vizate sunt: Harghita, Neamț, Bacău, Covasna, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Galați, Brăila, Tulcea și Constanța

Informare meteo de caniculă: Până la 36 de grade Celsius în Muntenia, Dobrogea și Moldova

Pe acelaşi subiect

Totodată, ANM a emis o informare meteo de disconfort termic ridicat și caniculă pentru marți, miercuri și joi.

În intervalul menționat disconfortul termic va fi în creștere în regiunile sudice și estice, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă, marți (4 iulie) pe arii restrânse în Lunca Dunării și în Bărăgan, iar miercuri și joi (5 și 6 iulie) în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei și în jumătatea de sud a Moldovei, zone unde temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade.

În sudul și estul Munteniei și în vestul Dobrogei, pe arii restrânse se va atinge pragul critic al disconfortului termic și în după-amiaza zilei de luni.

Vreme caniculară miercuri și joi în București

Meteorologii au emis prognoza specială pentru București, valabilă până joi. Se anunță vreme călduroasă, caniculară miercuri și joi, cu disconfort termic ridicat.

Vremea va fi călduroasă, caniculară în zilele de miercuri și joi (5 și 6 iulie), când și disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU), va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi în general de 32...35 de grade, iar cele minime de 18...20 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în timpul după-amiezilor, când vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Avertizare Cod Galben de ploi torențiale, vijelii și grindină în 13 județe. Caniculă în București, miercuri și joi