Antena Meniu Search
x

Urmează cea mai călduroasă vară din ultimii 40 de ani. Meteorologii au făcut un anunț îngrijorător

Meteorologii au făcut un anunț îngrijorător odată cu prognoza pentru lunile mai-iulie 2018. Urmează cea mai călduroasă vară din ultimii aproximativ 40 de ani.

Meteorologii au făcut un anunț îngrijorător odată cu prognoza pentru lunile mai-iulie 2018. Urmează cea mai călduroasă vară din ultimii aproximativ 40 de ani.

Această veste dă fiori mai ales fermierilor, având în vedere că seceta a afectat deja culturile agricole din sudul țării.

Meteorologii Centrului European pentru prognoze anunță cea mai călduroasă vară după anul 1981, arată stiri.tvr.ro.

"Arșița va afecta în special sudul țării, unde sunt marile culturi de cereale și legume. Iar piața reacționează: prețul grâului crește deja în marile porturi de la Marea Neagră", a spus Daniel Alexandru, șeful Laboratorului de Agrometeorlogie al ANM.

Pe acelaşi subiect
Seceta va lovi in culturile agricole din Romania in vara anului 2018

Vara anului 2018 vine cu temperaturi periculoase

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Temperaturile vor depăși deseori pragul critic și vor atinge chiar și 35-37 de grade Celsius.

Astfel, autoritățile vor fi obligate să activeze atenționările tip cod portocaliu sau chiar cod roșu de caniculă.

În aceste condiții, totul depinde de noi. Hidratarea și evitarea perioadelor îndelungi la temperaturi mari sunt numai câteva dintre sfaturile pe care trebuie să le luăm în calcul pentru vara anului 2018.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Urmează cea mai călduroasă vară din ultimii 40 de ani. Meteorologii au făcut un anunț îngrijorător