Antena Meniu Search
x
LIVE

Cod portocaliu şi galben de vijelii şi grindină în mai multe judeţe din ţară. Zonele vizate de avertizare

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marţi o avertizare Cod galben şi portocaliu de furtuni, ploi torenţiale şi grindină pentru mai multe judeţe din România.

De Redactia Observator la 30.05.2023, 14:22
Vezi și

Potrivit meteorologilor, în mai multe judeţe din ţară se vor semnala instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii.

Cod galben de ploi şi grindină în mai multe judeţe din ţară

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și în Oltenia. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi astăzi, pe arii mai restrânse, și în celelalte regiuni. În jumătatea de vest a teritoriului instabilitatea atmosferică se va menține pronunțată și în a doua parte a zilei de miercuri (31 mai).

Interval de valabilitate: 30 mai, ora 11 – 30 mai, ora 23

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Cod portocaliu de furtuni şi grindină în 4 judeţe din ţară

 În județele Caraș – Severin, Timiș, Hunedoara și Arad vor fi averse torențiale și grindină. Local cantitățile de apă vor fi de 40...70 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

Interval de valabilitate: 30 mai, ora 12:00 – 30 mai, ora 20:00

Fenomene vizate: averse torențiale și grindină

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Cod portocaliu şi galben de vijelii şi grindină în mai multe judeţe din ţară. Zonele vizate de avertizare