Antena Meniu Search
x

Cupolă de foc peste Europa. Un val de cădură va lovi Italia, Bulgaria şi Turcia. În Grecia, canicula a omorât patru turişti în nici o săptămână

Un val de căldură va lovi Italia, Bulgaria şi Turcia, iar temperaturile vor urca şi până la 40 de grade Celsius, la umbră. În Grecia, canicula a omorât patru turişti în nici o săptămână, iar cinci sunt daţi dispăruţi. Toţi plecaseră în drumeţii în ciuda codului portocaliu de temperaturi extreme. Iar în Statele Unite, valorile termice s-ar putea apropia de niveluri nemaiîntâlnite în ultimii 30 de ani.

de Redactia Observator

la 18.06.2024 , 07:58

Turiştii care au murit în Grecia plecaseră în excursii pe o temperatură de 45 de grade Celsius.

Turişti ucişi de caniculă în Grecia

Valul de tragedii a început cu prezentatorul BBC Michael Mosley, găsit fără viaţă pe insula Symi, într-o zonă stâncoasă, care amplifica şi mai mult arşiţa. 

Vezi și

Câteva zile mai târziu, un olandez a fost descoperit mort într-o râpă, pe insula Samos. Un american şi-a pierdut viaţa în Corfu, iar un belgian în Creta. Peste un milion de turişti români sunt aşteptaţi anul acesta în Grecia cu măsuri suplimentare de protecţie. Alţi cinci turişti sunt de negăsit. Temperaturile se vor apropia din nou de 45 de grade Celsius în Grecia săptămâna viitoare.

Pe acelaşi subiect

Temperaturi de foc şi în Italia

Arşiţa s-a năpustit şi asupra Italiei. Peninsula se confruntă în aceste zile cu primul val major de căldură din această vară. Temperaturile vor depăși pragul de 40 de grade Celsius, iar turiştii şi localnicii sunt sfătuiți să evite expunerea excesivă la soare şi să se hidrateze corespunzător. Chiar şi aşa, plajele din peninsulă sunt arhipline. 

Căldură extremă în SUA. Valorile termice s-ar putea apropia de niveluri nemaiîntâlnite în ultimii 30 de ani

În Statele Unite, un val de căldură extremă va aduce recorduri de temperatură. Meteorologii avertizează că valorile termice s-ar putea apropia de niveluri nemaiîntâlnite în ultimii 30 de ani. Aproximativ 265 de milioane de americani vor fi afectaţi. Deja, statele Michigan şi Ohio se află sub avertismente de căldură extremă. Unii americani s-au pregătit temeinic pentru zilele toride: "Bem foarte multa apă. Am fost antrenor de fotbal înainte, așa că sunt foarte familiarizat cu semnele de insolație, bolile cauzate de căldură și epuizarea". 

Pe lângă temperaturile sufocante, un incendiu de vegetație a pârjolit peste şase mii de hectare în Los Angeles. Peste o mie de pompieri luptă împotriva flăcărilor, iar 1.200 de persoane au fost evacuate din locuinţele lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Vremea » Cupolă de foc peste Europa. Un val de cădură va lovi Italia, Bulgaria şi Turcia. În Grecia, canicula a omorât patru turişti în nici o săptămână