Antena Meniu Search
x

Grindina, ploile torenţiale şi vijeliile au măturat România

Grindina, ploile torenţiale şi vijeliile au măturat România. Copacii smulşi din rădăcini au distrus maşini şi au fost la un pas să rănească mai multe persoane.

de Redactia Observator

la 08.07.2020, 11:33

Vezi și
  • În Tulcea, străzile au fost transformate în râuri.
  • Bărcile s-au plimbat, la propriu, pe bulevarde.

Iar cantitatea impresionantă de apă care a căzut din cer a umflat râurile şi a scos la iveală o realitate tristă. Orice viitură aduce la suprafaţă şi tonele de gunoaie pe care oamenii le aruncă în ape.

Ziua de plajă pe litoralul românesc s-a terminat brusc. Norii negri au acaparat cerul, iar vântul puternic a răscolit marea. Codul roşu de furtuni violente a durat aproape o oră. Iar în Năvodari şi Eforie, vijelia a venit cu grinină.

În Mamaia Nord, o femeie a anunţat la 112 că un turist nu a mai reuşit să iasă din valuri. Salvatorii nu au avut cum să iasă cu barca în larg, dar un elicopter SMURD a survolat zona.

Fenomenele meteo extreme s-au ţinut lanţ, ieri, în România. La un moment dat, erau în vigoare 8 coduri roşii simultan.

În Brăila, oamenii au privit neputincioşi cum grindina iscată în toiul furtunii le distruge maşinile. În Tulcea, străzile au fost transformate în râuri. Bărcile s-au plimbat, la propriu, pe bulevarde.

În Târgu-Jiu, vântul a făcut ravagii. În parcul central, doi copii au fost la un pas să fie răniţi de un copac rupt de vijelie.

Nici furtuna din Capitală nu a făcut victime, dar a produs pagube. Un pom smuls din rădăcină a distrus mai multe maşini într-o parcare.

În Buzău, ploile au format o viitură pe râul Semenic care a adus cu ea şi un munte de gunoaie.

Un val de aer rece a făcut ca, într-un interval de doar 24 de ore, nord-vestul ţării să treacă de la vară caniculară la o vreme de toamnă autentică. Temperaturile au scăzut şi cu peste 15 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Vremea » Grindina, ploile torenţiale şi vijeliile au măturat România