Antena Meniu Search
x

Vremea s-a schimbat radical în vestul ţării. Un ciclon a adus în România ploi torenţiale şi vijelii

Alertă de vreme rea în vestul ţării. 12 judeţe sunt sub cod galben de furtuni până mâine seară.

Vezi și

Alertă de vreme rea în vestul ţării. 12 judeţe sunt sub cod galben de furtuni până mâine seară. Meteorologii vorbesc despre un ciclon care a măturat deja mai multe ţări din Europa, iar acum a ajuns deasupra ţării noastre.

În doar câteva ore, s-au schimbat anotimpurile în vestul ţării. 12 judeţe au trecut brusc de la vară, la toamnă capricioasă. Un ciclon format în zona Mării Adriatice, care a măturat deja ţări din centrul şi sudul Europei, s-a instalat în jumătate vestică a ţării. Deşi are o intentistate mai redusă, va provoca fenomene meteo severe.

Toamna s-a instalat in vestul tarii, in urmatoarele zile in zonele aflate sub cod galben va ploua cat pentru o luna, va fi risc de inundatii si vor scadea si temperaturile. In restul tarii va continua sa fie vreme de vara.

În Banat şi Crişana, temperaturile nu vor mai depăşi 24 de grade Celsius. Cantităţile de apă vor depăşi 50 de litri pe metru pătrat, iar vântul va atinge la rafală şi 70 de kilometri pe oră. Meteorologii nu exclud să apară episoade violente de grindină.

Viorica Dinu, meteorolog: "Ceea ce ne reţine atenţia în mod deosebit sunt intensificările de vânt, deci aspectul de vijelie pe care aceste intesificări ale vântului le pot lua temporar şi pe de altă parte descărcările electrice care vor fi foarte frecvente."

Acelaşi ciclon a făcut ravagii deja în Italia, Croaţia şi în sudul Serbiei. Cele mai grave probleme s-au înregistrat în nordul Italiei, unde a fost valabil un cod roşu de furtuni. Imagini uluitoare au fost surpinse în Marche. Surprinşi pe autostradă de o grindină violentă, mai mulţi şoferi şi-au părăsit maşinile şi s-au adăpostit într-un tunel.

Codul galben din vestul ţării expiră mâine seară. Apoi, spun meteorologii, vara se întoarce în toata ţara, pentru cel puţin două săptămâni.  Ar putea fi mai cald decât în luna iulie, cu maxime de peste 30 de grade Celsius. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vremea s-a schimbat radical în vestul ţării. Un ciclon a adus în România ploi torenţiale şi vijelii