Ninsori în ultima zi de toamnă. Meteorologii anunţă viscol în Dobrogea

De Cristian Ionescu.
Publicat: 29.11.2020, 18:19.
Actualizat: 29.11.2020, 18:34

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Galben de ninsori, pentru mai multe zone din ţară.

NInsori anunţate pentru luni, 30 noiembrie

Profimedia Images / Imagini de arhivă

Meteorologii anunţă că în 30 noiembrie, între orele 05:00 - 20:00, se vor înregistra ninsori moderate cantitativ, dar şi depunerea unui strat de zăpadă.

În intervalul menționat, în sudul și estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor depăși, pe arii restrânse 15…20 l/mp.

Spre seară aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 40…45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

Precipitații slabe, sub formă de ninsoare se vor semnala în sud-estul Olteniei, sudul Moldovei și în restul Munteniei. Pe litoral vor fi precipitații mixte, iar în noaptea de luni spre marți vor predomina ninsorile.

Vremea se va menține deosebit de rece în prima parte a săptămânii, mai ales pe parcursul nopților și dimineților

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prognoza.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.