Antena Meniu Search
x

Temperaturi maxime de 32 de grade Celsius, în primul weekend de după izolare

Administrația Națională de Meterologie a anunțat o vreme deosebit de caldă în ultimele trei zile ale acestei săptămâni, în special în sudul țării. Răcoare va fi doar sâmbătă, în nordul Moldovei, unde temperaturile maxime nu vor depăși 16 grade Celsius.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 13.05.2020, 14:52

Vremea în weekend
Prognoza meteo 15 - 17 mai 2020 - Profimedia Images
  • Vreme deosebit de caldă în sudul României
  • Diferențe considerabile de temperatură între sudul și nordul teritoriului

În Muntenia și Lunca Dunării vor fi temperaturi de vară, cu maxime ce ar putea atinge 32 de grade Celsius.

Vremea vineri, 15 mai

Vremea se va menține deosebit de caldă, local călduroasă în sudul extrem al țării, în sud-vest și centru, unde după-amiaza disconfortul termic va fi în creștere, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va apropia de pragul critic de 80 de unități. Pe litoral valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, iar în nordul Moldovei chiar mai coborâte.

Temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade în nordul Moldovei și până în jurul a 33 de grade în sudul Olteniei. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, posibil torențiale și descărcări electrice, la munte, ziua mai ales în regiunile nordice, iar noaptea și în cele centrale. în restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat.

Vântul va prezenta intensificări la munte, mai ales pe creste, dar local și temporar și în restul teritoriului. Vor fi posibile vijelii și căderi de grindină. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 și 19 grade.

Presiunea atmosferică va creste dinspre nord-vest, inapoi aproape de normal.

Prognoza meteo sâmbătă, 16 mai

Vremea se va menține răcoroasă în nord-est, valorile termice vor scădea accentuat și în regiunile intracarpatice, în timp ce în sudul țării va fi în continuare deosebit de cald. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade în nordul Moldovei și 31...32 de grade în Muntenia. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu unele înnorări și izolat ploi slabe la munte, în centru și în nord-est.

Începând de seara, înnorări temporar accentuate și averse vor fi local în jumătatea de nord a țării și pe arii mai restrânse în regiunile sudice, în special în zonele deluroase. Ploile pot avea izolat caracter torențial, se vor semnala și descărcări electrice și vor fi condiții de grindină.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu rafale pe creste de peste 70...80  km/h, local și temporar în sudul și în estul teritoriului, în general cu 45...50 km/h, dar posibil de scurtă durată și în rest, asociat averselor. Minimele termice vor fi cuprinse între 7 și 16 grade.

Vremea duminică, 17 mai 2020

Vremea va fi în continuare caldă în regiunile sudice, iar în restul țării valorile termice se vor situa în jurul celor normale ale datei. Temperaturile maxime se vor încadra între 17...19 grade pe litoral și în jurul a 32 de grade în Lunca Dunării.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ploi locale în centru și în est, iar la începutul zilei și în regiunile vestice. După-amiaza și noaptea pe alocuri în zonele montane și submontane și pe spații mai restrânse în restul teritoriului vor fi dezvoltări noroase convective, averse și descărcări electrice și posibil izolat grindină și vijelii.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 9 și 17 grade.

Citește și 

Temperaturi maxime de 32 de grade Celsius, în primul weekend de după izolare

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Temperaturi maxime de 32 de grade Celsius, în primul weekend de după izolare