Antena Meniu Search
x

Video Urmează încă un şoc termic: patru săptămâni cu temperaturi de foc. Anunțul meteorologilor

Vara din august a luat brusc o pauză şi ne-am trezit cu o dimineaţă neaşteptat de rece. De 40 de ani nu a mai fost aşa frig la munte. Pe creste se simţeau minus trei grade Celsius. Ziua a început la fel in aproape toată ţara. La Cluj-Napoca temperaturile au scăzut cu 17 grade Celsius peste noapte. 

de Simona Căpşună

la 08.08.2023, 21:10

Vezi și

După zile cu temperaturi de cuptor, termometrele au scăzut vertiginos în toată ţara. Azi-dimineaţă, bucureştenii au mai pus o haină peste tricouri. Senzaţia de frig a fost amplificată de vântul şi de ploaia rece.

Andreea Milea, reporter Observator: Ieri după-amiază în Capitală temperatura maximă înregistrată a fost de 31 de grade Celsius. În doar 12 ore, temperatura a scăzut la jumatate şi a ajuns la 16 grade Celsius în aceasta dimineaţă.

Femeie: Eu sunt o persoană meteosensibilă şi mă afectează foarte mult trecerile astea bruşte. Nu mai iau medicamente, am migrene, dureri de cap, greaţă, lipsă de mâncare. 

Localnicii din Cluj-Napoca au avut nevoie şi ei de haine mai groase. Scăderea bruscă de temperatură i-a dat peste cap pe mulţi. 

Pe acelaşi subiect

Alex Prunean, reporter Observator: La Cluj-Napoca vremea a început să se răcească de ieri, dar temperaturile din termometre le permiteau încă oamenilor să facă plajă aici pe malul Someşului. Astazi, însă, cele 15 grade înregistrate acum la ora 11 au făcut ca locul să rămână aproape pustiu. 

Turiști zgribuliți de frig pe litoral. Temperaturile au scăzut brusc

La Constanţa, temperatura a crescut doar cu un grad de dimineaţă până la prânz şi nu a trecut de 21 de grade Celsius. Vântul puternic şi norii groşi care au ascuns soarele i-au făcut pe turişti să se înfofolească, pe şezlonuri, cu prosoape şi hanorace. 

La munte temperaturile au coborât în această dimineaţă la zero grade. Minus trei grade Celsius au fost resimţite în Munţii Ţarcu din judeţul Caraş-Severin. Aproape de îngheţ a fost şi la Vârfu Omu, iar la Bâlea Lac temperatura resimţită a fost de minus un grad Celsius. Organismul se adaptează greu la variaţiile bruşte de temperatură.

Camelia Păun, medic de familie: Pot apărea dureri foarte mari la cei care au artroze, la cei care au probleme reumatice. Pot apărea dureri foarte mari, chiar până la imobilizare să zicem aşa. Aceste schimbări bruşte de temperatură pot să ne dea diverse fluctuaţii de tensiune. Mai ales vârstnicii care au probleme de sănătate, cardiacii în special.

Mai ales că urmează încă un şoc termic.

Urmează patru săptămâni cu temperaturi mai mari decât cele normale

Simona Căpșună, meteorolog Observator: Temperaturile vor creşte încet dar sigur. În următoarele zile vor fi valori agreabile care nu vor trece de 32 de grade Celsius la umbră, dar săptămâna viitoare va aduce din nou canicula în mare parte a ţării, iar nopţile vor redeveni tropicale, cu valori de peste 20 de grade Celsius.

Episodul de vreme rece vine după ce iulie a doborât recordul de cea mai caldă lună înregistrată vreodată pe Terra. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Vremea » Urmează încă un şoc termic: patru săptămâni cu temperaturi de foc. Anunțul meteorologilor