Antena Meniu Search
x

Vijeliile au făcut distrugeri în mai multe județe. Furtuni se anunță și zilele următoare

În ţară, vremea capricioasă a făcut pagube. Sâmbătă, meteorologii au emis mai multe avertizări de vreme rea. Judeţul Neamţ a fost sub cod roșu de ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi a căzut inclusiv grindină.

de Redactia Observator

la 22.06.2019, 21:41

Vezi și

În ţară, vremea capricioasă a făcut pagube. Sâmbătă, meteorologii au emis mai multe avertizări de vreme rea. Judeţul Neamţ a fost sub cod roșu de ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi a căzut inclusiv grindină. În zona de munte din Vrancea dar şi în mai multe localităţi din Sălaj, zone vizate de un cod portocaliu, au căzut averse improtante de 35-40 litri pe metru pătrat. Iar în Constanţa, acoperişul unei şcoli a fost smuls aproape în totalitate. Până duminică, în toată ţara, atmosfera va fi instabilă şi va ploua torenţial.

În Constanţa, judeţ aflat sub cod galben de vreme rea, vântul puternic a smuls acoperişul de 300 de metri pătraţi al unei şcoli. Bucăţi mari de tablă s-au prăbuşit pe şosea şi în curtea unui localnic. O tragedie s-ar fi putut întâmpla dacă prin zonă ar fi trecut oameni.

Vremea s-a schimbat radical în doar câteva ore în staţiunile de la malul mării. Turiştii care erau la plajă au fost surprinşi de vijelie.

Sunt fenomene neobişnuite. Dacă în prima parte a zilei, s-au resimţit chiar şi 41 de grade, după-amiază, temperaturile au scăzut cu aproape 10 grade. Specialiştii avertizează că schimbările termice bruşte pot afecta organismul uman. De altfel, mulţi turişti s-au plâns de dureri de cap.

Fenomenele meteo extreme din ultimele săptămâni au provocat dezastru în aproape toată ţara. Iar urmările se văd şi acum. În Prahova, peste 400 de pompieri sunt, de aproape o lună, în cea mai grea misiune a lor. Încă nu au găsit trupul unuia dintre cei patru fraţi ucişi de o viitură puternică luna trecută. Doar mama lor a fost salvată atunci în ultima clipă. În tot judeţul, 200 de familii au rămas fără case.

Codul galben valabil pentru mai bine de jumătate de ţară este valabil până la ora 23, când expiră şi codul portocaliu, emis pentru cinci judeţe din nord-estul ţării. Meteorologii spun însă că vremea va fi capricioasă şi zilele următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vijeliile au făcut distrugeri în mai multe județe. Furtuni se anunță și zilele următoare