Antena Meniu Search
x

Vreme de primăvară la mijlocul iernii. Vineri vor fi maxime de 12 grade

Noul an a început cu vreme de primăvară. Pe litoral, temerarii s-au avântat în apa mării. Vineri, temperaturile vor fi și mai ridicate, până la 12 grade după-amiaza. Însă Boboteaza nu se dezice nici în acest an: de duminică vin ninsorile, viscolul și frigul.

de Redactia Observator

la 02.01.2020, 21:46

Vezi și

Noul an a început cu vreme de primăvară. Pe litoral, temerarii s-au avântat în apa mării. Vineri, temperaturile vor fi și mai ridicate, până la 12 grade după-amiaza. Însă Boboteaza nu se dezice nici în acest an: de duminică vin ninsorile, viscolul și frigul, mai ales în nordul țării și la munte.

O baie în apa rece a mării, în primele zile ale anului, e un pariu pe care un tânăr atlet din Constanţa îl câştigă în fiecare iarnă. Şi-a făcut un obicei din a se arunca în valuri în ianuarie, indiferent de gradele din termomentre. Iar joi, vremea a transformat momentul într-o plăcere. spune el.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe întinderea de nisip, mulţi turişti şi localnici au profitat de soare şi au ieşit la alergat, unii chiar în pantaloni scurţi.

Alţii au admirat lebedele, care, din cauza vremii neobişnuite, au renunţat să mai migreze şi s-au refugiat în Eforie Sud.

Joi, la Constanţa, termometrele au indicat 6 grade Celsius. Cu toate că a fost frig, soarele a mai încălzit atmosfera aşa că oamenii au ieşit la plimbare. Iar locul ideal pentru asta este faleza Cazinoului.

Dacă pe litoral, oamenii şi-au amintit de vară, în vestul ţării iarna a început să îşi arate forţa. La Oradea, Arad şi Alba Iulia, la amiază, temperaturile nu au trecut de pragul îngheţului.

În schimb, în Ploieşti, Drobeta Turnu Severin şi chiar Bucureşti pare că s-a instalat primăvara.

Finalul săptămânii aduce în continuare vreme la extreme. Dacă vineri vor fi până la 12 grade în centrul ţării, de duminică revine frigul. În jumătatea de nord a României va ninge viscolit, iar în noaptea de Bobotează va fi ger în zonele montane, cu rafale de vânt care vor avea peste 90 de kilometri pe oră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vreme de primăvară la mijlocul iernii. Vineri vor fi maxime de 12 grade