Antena Meniu Search
x

Vremea 27 februarie 2021. Se răcește afară și vin ploile

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 27 februarie. Vremea se răcește, cu temperaturi maxime de 4 grade în nordul Moldovei, iar cerul va avea înnorări accentuate. În sudul teritoriului, ploile vor avea caracter de aversă.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 26.02.2021, 16:14

vremea 27 februarie
Vremea, sâmbătă, 27 februarie 2021 - Shutterstock
  • Prognoza meteo pe regiuni, în municipiul București și la munte

Vremea în noaptea de vineri spre sâmbătă

În regiunile nordice și în zona montană aferentă, înnorările se vor accentua treptat, iar pe suprafețe mici temporar se vor semnala precipitații slabe. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar în nordul Carpaților Orientali va ninge.

În restul teritoriului, cerul va fi mai mult senin, iar cu probabilitate destul de mare, spre sfârșitul intervalului, în zonele joase de relief, cu precădere din sud și sud-est, pe arii restrânse va fi ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări din a doua parte a nopții la munte, mai ales în zona înaltă a masivelor sudice, precum și în nord-est și în extremitatea de vest.

Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -4 și 6 grade.

Vremea sâmbătă 27 februarie

Vremea se va răci în cea mai mare parte a țării, semnificativ în vest, centru, nord și nord-est, precum și la deal și la munte, unde valorile termice se vor situa în jurul celor normale. în restul teritoriului vremea se va menține cu mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru sfârșitul lunii februarie.

Astfel, temperaturile maxime vor fi de la 4 grade în nordul Moldovei, până la valori în jurul a 18 grade în cea mai mare parte a Olteniei și în sud-vestul Munteniei, iar cele minime se vor situa între -4 și 4 grade.

Citește și:

Cerul va avea înnorări accentuate și în general persistente în jumătatea nordică a țării, iar seara și noaptea și în restul teritoriului. Local și temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ. Acestea vor fi sub formă de ploaie, exceptând zona montană unde treptat vor predomina ninsorile, iar spre sfârșitul intervalului, cu o probabilitate destul de mare și zona Moldovei și estul Transilvaniei, unde trecător vor fi și precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare.

În sudul țării, ploile vor avea mai ales caracter de aversă și foarte probabil, pe arii restrânse vor fi însoțite de descărcări electrice. Vor fi intensificări ale vântului, pe tot parcursul intervalului la munte, viteze mai mari înregistrându-se în zona înaltă a Carpaților Meridionali, unde se vor depăși 80...90 km/h, iar temporar cu viteze la rafală în general de 45...55 km/h, ziua în toate regiunile, iar noaptea în cele estice și sud-estice. Dimineața, pe suprafețe mici va fi ceață.

Prognoza meteo București

Vremea se va răci față de intervalul anterior, însă va fi în continuare caracterizată de valori cu mult mai mari decât cele climatologic specifice perioadei. Cerul, mai mult senin pe parcursul zilei, se va înnora treptat din orele serii când vor fi perioade în care se vor semnala averse și posibil descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare mai ales din a doua parte a intervalului, când la rafală se vor înregistra viteze în jurul a 45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 2...3 grade. Dimineața va fi ceață.

Vremea la munte

Vremea se va răci semnificativ față de ziua anterioară. Cerul va fi mai mult noros și în special în Carpații Orientali și Meridionali se vor semnala precipitații slabe, sub formă de lapoviță și, mai ales, ninsoare.

Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a intervalului, trecător viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada, iar la altitudini mari în Carpații Meridionali, rafalele vor depăși 80...90 km/h.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Vremea 27 februarie 2021. Se răcește afară și vin ploile