Antena Meniu Search
x

Vremea 6 februarie. Temperaturi ridicate pentru această perioadă. Cum arată prognoza meteo pentru Capitală şi ţară

Vremea sâmbătă, 6 februarie, va fi în continuare deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii februarie, exceptând nord-estul teritoriului, unde valorile termice vor continua să scadă şi vor deveni negative pe parcursul zilei, situându-se astfel cu mult sub cele normale datei.

de Monica Palade

la 05.02.2021, 21:31

Vremea 6 februarie. Temperaturi ridicate pentru această perioadă. Cum arată prognoza meteo pentru Capitală - Profimedia
  • Nu scăpăm de ninsori şi ceaţă 
  • Vremea în Capitală
  • Vremea în Timişoara
  • Vremea la munte

În nordul şi nord-estul ţării vor fi înnorări pe tot parcursul intervalului şi temporar vor fi precipitaţii. Va ploua, iar în Moldova şi în zona montană limitrofă va ninge, dar vor fi şi perioade în care se vor semnala precipitaţii şi sub formă de lapoviţă sau ploaie, iar pe arii restrânse se va depune polei.

Nu scăpăm de ninsori şi ceaţă 

Ninsorile vor fi în general moderate cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă, iar cantităţile de apă vor depăşi pe suprafeţe restrânse 10...15 l/mp.

În restul teritoriului, pe arii restrânse în primele ore ale zilei şi local, cu o probabilitate mai mare din nou din a doua parte a nopţii, va fi nebulozitate de nivel jos sau ceaţă, izolat şi trecător posibil asociată cu burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri la munte, îndeosebi pe creste, cu rafale de 60...80 km/h.

Temperaturile maxime vor fi de la -5...-4 grade în nordul Moldovei, până spre valori în jurul a 17 grade în Banat, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 6 grade, mai ridicate în sudul Banatului, până spre 9...10 grade. Presiunea atmosferică va scădea uşor în vestul, nord-vestul şi centrul ţării.

Vremea 6 februarie în Capitală

Valorile termice se vor situa în continuare peste cele caracteristice datei. La începutul zilei şi din nou, cu o probabilitate mai mare din a doua parte a nopţii, va fi nebulozitate de nivel jos sau ceaţă, iar în restul intervalului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 9...10 grade, iar cea minimă de 2...3 grade. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii semnificative.

Vremea 6 februarie în Timişoara

Cerul va fi parţial noros în cursul dimineţii, însă vremea va continua să fie extrem de caldă pentru această perioadă. Minimele se vir situa între 1-6 grade. După-amiază, temperaturile maxime vor ajunge la 14-15 grade. Vântul va sufla slab şi moderat. Presiunea atmosferică va scădea uşor.

Vremea 6 februarie la munte

Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări temporare în Carpaţii Meridionali, unde trecător va burniţa sau va ploua slab. În restul masivelor, înnorările vor persista şi se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie în Munţii Apuseni şi mixte în Carpaţii Orientali, unde pe arii restrânse se va depune polei, iar la altitudini mari va ninge. Ninsorile vor fi în general moderate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări îndeosebi pe creste, cu rafale de 60...80 km/h.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Vremea » Vremea 6 februarie. Temperaturi ridicate pentru această perioadă. Cum arată prognoza meteo pentru Capitală şi ţară