Antena Meniu Search
x

Aer polar deasupra României, temperaturile scad brusc

Vremea se răcește brusc în România, din cauza aerului polar ce ajunge deasupra țării noastre. În decurs de 48 de ore, temperaturile scad semnificativ, chiar sub pragul de 0 grade în anumite zone, ceea ce ar putea aduce lapoviță sau chiar ninsoare.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 14.03.2020, 10:43

Vremea în România
Informare meteologică ANM - iStocl / Getty Images

Vremea se răcește brusc în România, din cauza aerului polar ce ajunge deasupra țării noastre. În decurs de 48 de ore, temperaturile scad semnificativ, chiar sub pragul de 0 grade în anumite zone, ceea ce ar putea aduce lapoviță sau chiar ninsoare.

În intervalul menționat vântul va avea intensificări temporare la munte, în sudul Moldovei și al Banatului, în Dobrogea, Muntenia și în cea mai mare parte a Olteniei, cu viteze la rafală de 50...70 km/h.

În noaptea de sâmbătă spre duminică (14/15 martie) și în prima parte a zilei de duminică, aria precipitațiilor va cuprinde regiunile sudice și sud-vestice. Vor fi ploi, care se vor transforma local în lapoviță și ninsoare. Cantităţile de apă vor depăşi, izolat, 10...15 l/mp.

Valorile termice vor fi în scădere accentuată, iar vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit la această dată. În noaptea de duminică spre luni (15/16 martie) se vor înregistra temperaturi predominant negative şi se va produce brumă, iar în estul Transilvaniei minimele vor coborî sub limita gerului, transmite ANM.

Intensificări ale vântului vor fi în noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 martie) în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură, cu rafale de 70...100 km/h, iar la viteze mai reduse și în sud-estul teritoriului.

Vremea se va menține rece, mai ales în timpul nopților și dimineților de la începutul săptămânii viitoare și local se va produce brumă.

Prognoză meteo specială pentru București

Începând de sâmbătă, de la ora 18:00, și până duminică dimineața, cerul va fi noros și temporar vor fi precipitații, iar vântul se va intensifica treptat, îndeosebi din a doua parte a nopții când la rafală se vor înregistra viteze de 45...50 km/h). Va ploua, iar spre dimineață va fi în creștere probabilitatea ca ploile să se transforme în lapoviță și ninsoare. Temperatura minimă va fi de 3...4 grade.

De duminică dimineața și până luni vremea se va răci accentuat, astfel că temperatura maximă va fi de 6...7 grade, iar cea minimă de -4...-2 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a intervalului, iar dimineața se menține probabilitatea de precipitații mixte. Ziua, temporar vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, amplificând senzația de rec

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Aer polar deasupra României, temperaturile scad brusc