Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Vremea în România la parada de 1 Decembrie. Prognoza meteo: prima zi de iarnă aduce zăpadă în Bucureşti

Cum va fi vremea de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. Cine a ajuns la munte, a găsit zăpadă bună pentru săniuş şi bătăi cu bulgări. În oraşe, se anunţă vreme rece, aşa că cei care vor să fie spectatori la paradele militare trebuie să aibă haine groase şi băuturi calde. 

de Redactia Observator

la 30.11.2022 , 22:01

Primii fulgi de nea vor cădea în Capitală joi, 1 Decembrie. "Pentru parada din acest an, de la ora 11 vremea se anunţă tipică pentru începutul iernii. Atmosfera va fi mohorâtă, iar norii vor acoperi total cerul. La orele amiezii vom avea şi precipitaţii în Capitală. În plus, temperatura nu va creşte aproape deloc în Bucureşti şi va atinge cel mult 2 grade Celsius. Trebuie, aşadar, să ne îmbrăcăm gros dacă mergem la paradă pentru că şi vântul va sufla destul de tare. Rafale chiar şi de 40 de km pe oră, care vor amplifica senzaţia de frig. Mai mult, stropii de ploaie se vor transforma din când în când în lapoviţă şi în fulgi de zăpadă, aşa că neaparat de nelipsit sunt umbrela sau căciula", spune Mădălina Iacob, reporter Observator. 

Vremea de 1 Decembrie în România

Şi cei care merg să sărbătorească în capitala Unirii trebuie să se înfofolească bine. Localnicii au însă soluţii mai neaoşe de încălzire: "Cu vin fiert şi câte o pauză de câte o oră de încălzire şi ne întoarcem". 

Vezi și

"Primele zile ale iernii vor aduce cu vreme diversă, cam pentru toate gusturile. Cine doreşte soare, poate merge să petreacă minivacanţa în Ardeal pentru că doar acolo acesta va fi mai generos şi va aduce temperaturi ce vor urca în weekend până la 10-11 grade Celsius. În schimb, în sud şi în est vor fi ploi şi lapoviţă din când în când, va sufla şi vântul, iar la munte, ninsorile vor fi fenomenul principal dar nu vor aduce cantităţi foarte mari de zăpadă", explică Simona Căpşună, meteorolog Observator.

Pe acelaşi subiect

Zăpadă de Ziua Naţională a României

Ninge însă destul cât să se bucure şi cei mici, şi cei mari. "M-am dat cu sania şi am venit aici pentru că îmi place foarte mult zăpada şi e anotimpul meu preferat, iarna", mărturiseşte o fetiţă, la Rânca. "E bine că am găsit şi zăpadă, spre bucuria lor şi a noastră, totodată, că şi nouă ne place. Ne aduce aminte de copilăria noastră", spune o mămică.

"Până sâmbătă, ninsorile vor traversa majoritatea masivelor montane, iar în weekend, chiar dacă nu va mai ninge, va fi rece, aşa că stratul de omăt se va menţine. Aici, în Rânca, termometrele vor indica cel mult 1 grad la amiază şi în jur de - 5 grade Celsius noaptea", spune Diana Speretoiu, reporter Observator. 

Pregătiri sunt pe pârtiile din toată ţara. Iar azi, pe Arena Platoş, în ultima zi de toamnă, s-a schiat. Tunurile de zăpadă au mers non-stop în ultimele zile, aşa că stratul de omăt a fost numai bun pentru prima partidă de schi din acest sezon. "Sperăm că se răceşte şi pot să pună zăpadă şi pe celelalte pârtii, de-abia aşteptăm!", spune un schior. Şi săniuţele au alunecat cum trebuie. Tot azi, de Sfântul Andrei, s-a deschis şi pârtia pentru începători şi cea de sanie de la Buscat din judeţul Cluj. Iar de mâine e liber la schiat şi pe pârtile de la Mădăraş-Harghita şi Straja din Hunedoare. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Vremea » Vremea în România la parada de 1 Decembrie. Prognoza meteo: prima zi de iarnă aduce zăpadă în Bucureşti