Antena LIVE
Galerie foto

Un tată a trei băieţi care şi-a ignorat durerile de cap a aflat după câteva luni că are o tumoră cerebrală, în SUA

Un tată a trei băieţi a ignorat luni bune durerile constante de cap, dând vina pe stresul acumulat la serviciu. Avea să descopere însă că simptomele sale semnalau o tumoare cerebrală.

De la 24.04.2021, 17:26
Galerie (4)
Un tată a trei băieţi care şi-a ignorat durerile de cap a aflat după câteva luni că are o tumoră cerebrală Instagram / mishlove / Facebook / Verner Dixon

La începutul anului 2020, Verner Dixon a început să se confrunte pentru prima dată cu migrene. Bărbatul de 39 de ani a ignorat însă durerile constante şi dureroase de cap, crezând că sunt rezultatul stresului acumulat încercând să se împartă între serviciu şi familie.

„M-am gândit că e de la stres” a spus agentul imobiliar din San Diego. "Am copii şi o carieră care necesită să stau la calculator sau la telefon mai tot timpul”.

Până în acest moment, singura problemă de sănătate anterioară pe care a avut-o Dixon a fost un lipom inofensiv pe gât, un nodul găsit cel mai adesea între piele și mușchi, descoperit în 2017: „Nu credeam că e ceva important şi mi-am spus că mă voi ocupa de el mai târziu. Arăta rău, dar nu credeam că e mare lucru"

Soţia l-a convins să meargă la medic

Deoarece s-a gândit că ergonomia sa nu mai este activă, a început să meargă la un chiropractor la sfârșitul anului 2020 pentru a combate migrenele și durerile recurente de gât. Chiropractica este o formă de tratament manuală constând în manipularea, în special, a articulaţiilor coloanei vertebrale ce influenţează sistemului nervos central (cordul spinal) şi periferic (nervii spinali). În ciuda consultaţiilor, problemele au persistat.

„Încercam să tot găsesc motive logice pentru dureri” a adăugat Dixon, care anterior lucrase ca antrenor personal, spunând că raționalizarea situației avea sens, întrucât în ciuda durerilor de cap era foarte sănătos, potrivit Today.

Soţia lui, Michelle, a observat la scurt timp că bărbatul avea probleme auditive: „Michelle îmi spunea: Nu mai auzi, dar în momentele acelea copiii ţipau, eu găteam cina şi vorbeam la telefon. Totuşi între auz, gât şi durerile de cap m-a întrebat: Dacă toate astea sunt conectate?”

Întrebarea l-a bântuit ceva timp. La începutul lunii martie 2021, Michelle, în vârstă de 34 de ani, a observat că lipomul din gâtul lui Dixon se mărise, motiv pentru care l-a rugat să îşi facă o programare pentru a elimina în cele din urmă nodulul.

Pentru ca medicii să știe cât de adânc să efectueze procedura, l-au îndrumat să îşi facă o serie de analize şi o scanare CT.

Dixon se afla la muncă când a primit pe e-mail rezultatele analizelor: „E-mailul spunea că da, este un lipom, dar am găsit și dovezi ale unei mase de 3,2 centimetri, probabil un schwannom vestibular (neurinom acustic)”, a spus el.

Neînţelegând concret ce însemna mesajul a căutat diagnosticul pe internet. Aşa a aflat că are de fapt o tumoare de la urechea internă la creier. Vestea a fost zdrobitoare pentru întreaga familie.

„Nu l-am putut privi fără să plâng, pentru că mă gândeam că voi fi o mamă singură cu trei copii cu vârsta sub cinci ani”, a povestit Michelle. „Nu m-aş fi aşteptat vreodată la aşa ceva”

Un schwannom vestibular, adesea denumit neurom acustic, este o tumoare benignă care se dezvoltă pe nervii cohleari și vestibulari, controlând auzul și echilibrul persoanei afectate.

Potrivit Institutului Național pentru surditate și alte tulburări de comunicare, aproximativ 1 din 100.000 de indivizi dezvoltă un schwannom vestibular pe an și majoritatea indivizilor dezvoltă simptome la vârste cuprinse între 30 și 60 de ani.

Soţia: "În 2019 am pierdut un bebeluș, în 2020 suntem într-o pandemie, în 2021 el are o tumoare pe creier"

Dixon a spus că următorii pași au inclus un test auditiv pentru a-i determina linia de bază a auzului, urmat de o intervenție chirurgicală pentru îndepărtare.

„Slavă Domnului că am avut acest lipom, altfel probabil că aş fi ignorat durerile de cap până când era prea târziu” a spus Dixon.

„Majoritatea oamenilor nu îşi dau seama că au această tumoare până când îşi pierd auzul sau se trezesc cu o diformitate la nivelul feţei. Tumoarea sa este destul de mare în comparație cu altele. Are margini foarte clare și pare benignă pentru moment, dar când o vor scoate, va fi supusă unei biopsii” a adăugat Michelle.

Cuplul a spus că prognosticul lui Dixon este bun, dar există riscul de a rămâne surd la urechea afectată: „Evident că mi-am spus: Nu, ăsta nu voi fi eu, nu voi avea o tumoare pe creier. Dar nimeni nu este imun sau invincibil”

Michelle a reiterat faptul că este recunoscătoare pentru că a tras de soţul ei în repetate rânduri să meargă la un medic şi îi încurajează pe oameni să îşi asculte instictele, mai ales când poate fi vorba de o afecţiune medicală.

Cei doi nu sunt însă la prima dramă petrecută în familie, dar speră ca 2022 să fie un an liniştit, fără griji, departe de probleme: „În 2019 am pierdut un bebeluș, în 2020 suntem într-o pandemie, în 2021 el are o tumoare pe creier. Poate că 2022 va fi liniștit și grozav”, a conchis Michelle.

Ți-a plăcut acest articol?

tumoare cerebrala tata copii simptome cancer tumoare durere de cap migrena
Întrebarea zilei
Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Barajul din România care e construit într-un loc unic. Are o poveste...
Fanatik.ro
Publicat 06.05.2024
Animalul pe care românii au început să-l crească. Investiția nu este mare,...
Fanatik.ro
Publicat 06.05.2024
Ce este suveranitatea emoțională, calitatea care îi ajută pe oameni să fie...
spotmedia.ro
Publicat 05.05.2024
Ce nou lanţ de supermarketuri intră în România! Angajări MASIVE în mai multe...
Gandul
Publicat 06.05.2024
Cum să bem corect apă pentru a ne hidrata corespunzător. Sfaturile unui medic...
Adevărul
Publicat 05.05.2024
Ce a putut să găsească un tâmplar atunci când a dărâmat un perete în...
A1
Publicat 01.05.2024
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe....
CaTine
Publicat 05.05.2024
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după...
spynews.ro
Publicat 03.05.2024
„Eram pedepsită constant”. Teodora Stoica spune cum a fost adolescența ei,...
GSP
Publicat 30.04.2024
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea...
Click.ro
Publicat 01.05.2024
Rutina zilnică a lui Elon Musk. Ce face miliardarul după ce își începe...
Useit
Publicat 06.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce este interzis să faci astăzi când...
Redacţia.ro
Publicat 02.05.2024
Ce a făcut avocatul din Iași acuzat că și-a aruncat iubita de la etajul 6, în...
libertatea.ro
Publicat 06.05.2024
Doja Cat a purtat o ținută îndrăzneață la o cină în New York....
ZU
Publicat 03.05.2024
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Hello taste
Publicat 03.05.2024
Deshidratarea la copiii mici: cum se manifestă și ce poți face
Deparinti
Publicat 03.05.2024
Noul drog care face ravagii în România. Specialiști: „Provoacă...
ziare.com
Publicat 04.05.2024
Luis Fonsi nu-și mai dorește să vorbească despre fosta căsnicie cu Adamari...
Happy
Publicat 03.05.2024
Pancreatita acută, un pericol după mesele copioase de sărbători. Simptome,...
Medicool
Publicat 05.05.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024