Antena LIVE
Video

Primul bucătar român cu stea Michelin a revenit în ţară ca să-şi deschidă restaurant. Chef-ul a pornit de jos ca spălător de vase

A lucrat în restaurante de top din întreaga lume, sub îndrumarea unor chefi de renume. Acum este rândul lui să fie mentor celor care vor să înveţe din secretele bucătăriei de lux. Vorbim despre singurul bucătar român care a obținut o stea Michelin, iar de ceva vreme s-a întors în ţară, unde şi-a deschis un restaurant. Acolo pot fi savurate preparate care pot satisface gusturile şi celor mai pretenţioşi grumanzi.

De la 23.06.2021, 17:03

''Este un preparat aproape de inima mea. L-am inventat sau l-am perfecţionat în bucătăriile din New York. Salata este de apio cu portocale, foarte multă aciditate şi vafele vor fi cu fistic şi puţină matcha. Este o abordare foarte modernă a unui lucru foarte clasic, care este un pate.''

De la parfait-ul de foie gras cu chutney de portocală roșie și salată apio la celebra vită Wellington, pusă în valoare de gustul ciupercilor de pădure și servită cu un sos de trufe, şi până la surprinzătorul desert făcut din texturi și arome de ciocolată, fructul pasiunii și ulei de mentă; toate pot fi descoperite în bucătăria lui Bogdan Dănilă, singurul chef român care a obținut prestigioasa stea Michelin. 

''Aici avem textură de ciocolată, frumos, catifelat. Şi un burete de cicolată. Un gel fructul pasiunii pentru puţină aciditate şi punem puţină macha.''

Chef-ul a pornit de jos ca spălător de vase 

Pe acelaşi subiect

Bogdan Dănilă a plecat la 18 ani din ţară. A pornit de jos ca spălător de vase și a crescut până a obținut steaua Michelin.

Bogdan Dănilă, chef: Prima dată am fost la Dublin, am stat 6 ani, am lucrat în toate bucătăriile de top, de două stele Michelin din Dublin şi m-am mutat la Londra. În Dublin am început la spălat de vase. Toată lumea începea de jos, ca să evolueze.

A lucrat numai în resturante de 2 și 3 stele Michelin și a făcut parte din echipe de renume internaţional. Apogeul l-a atins când a fost trimis la New York pentru a deschide un restaurant.

Bogdan Dănilă, chef: Am fost foarte mândru să obţin o aşa distincţie pentru România sau pentru Europa de Est. Te urmăresc zeci de ani până când îţi oferă această disctincţie. Dacă ai lucrat în restaurente de prestigiu, ce stil de lucru ai, cum te dezvolţi ca bucătar.

De experienţa chef-ului profită acum tinerii bucătari care deprind tainele bucătăriei exclusiviste în restaurantul lui Bogdan Dănilă deschis în Cluj Napoca. 

''Ai mai lucrat cu astfel de ingrediente?

Sincer e prima dată când lucrez cu un asemenea homar și sunt foarte mândru. Este foarte impresionant, când am auzit vestea că va veni la Cluj, l-am contactat și m-a ales în echipa lui.''

Cătălin Negruț: Este o experiență nouă super tare pe care n-am mai întâlnit-o la noi în ţară. Un chef cu adevărat profesionist, jos pălăria. 

Şi cum mâncarea demnă de steaua Michelin nu poate fi servită cu orice fel de băutură, meniul de vinuri este şi el unul impresionant. Numără peste 90 de tipuri de vinuri românești și internaționale.

Ți-a plăcut acest articol?

bucatar chef restaurant
Întrebarea zilei
Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Secretul din alimentația lui Ion Iliescu. Fostul președinte i-a uimit pe toți...
Fanatik.ro
Publicat 02.05.2024
Vestea așteptată de toți pensionarii din România. Anunțul de ultimă oră...
Fanatik.ro
Publicat 02.05.2024
Ce pensie va avea Klaus Iohannis
spotmedia.ro
Publicat 02.05.2024
HOROSCOP FINANCIAR Mai 2024: Zodiile care vor face avere și zodiile care riscă...
Gandul
Publicat 02.05.2024
Cu generații în urmă românii stăteau la cozi pentru mâncare. Acum, stau alții
Adevărul
Publicat 02.05.2024
Ce a putut să găsească un tâmplar atunci când a dărâmat un perete în...
A1
Publicat 01.05.2024
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află...
CaTine
Publicat 02.05.2024
Papanași sănătoși cu fulgi de ovăz. Rețeta cu smântână și dulceață...
spynews.ro
Publicat 26.04.2024
„Eram pedepsită constant”. Teodora Stoica spune cum a fost adolescența ei,...
GSP
Publicat 30.04.2024
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea...
Click.ro
Publicat 01.05.2024
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la...
Useit
Publicat 01.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce este interzis să faci astăzi când...
Redacţia.ro
Publicat 02.05.2024
Medicul român care și-a ucis amanta și l-a rănit grav pe soțul femeii va fi...
libertatea.ro
Publicat 02.05.2024
Meghan Trainor a dezvăluit că ea și Daryl Sabara și-au reînnoit jurămintele....
ZU
Publicat 02.05.2024
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Hello taste
Publicat 02.05.2024
Curiozitatea sexuală în funcție de vârstă: scurt ghid pentru părinți
Deparinti
Publicat 02.05.2024
O femeie care a cumpărat o valiză pierdută în aeroport a dezvăluit tot...
ziare.com
Publicat 02.05.2024
Halit Ergenç și-a sărbătorit ziua de naștere. La 54 de ani, actorul a avut...
Happy
Publicat 02.05.2024
Ce este poliartrita reumatoidă. Metode de tratament împotriva acestei afecțiuni...
Medicool
Publicat 02.05.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024