Antena Meniu Search
x

Video Afacerea care ia avânt în România: ideea i-a venit lui Mitruţ după ce a observat un detaliu în propria casă. Care sunt preţurile cerute

Am devenit mai comozi, nu avem timp sau pur şi simplu nu ne place să călcăm haine. Aşa că apelăm la firme specializate. Este o afacere care merge foarte bine, mai ales în marile oraşe. Angajaţii iau cămăşile, costumele sau rochiile de la domiciliu şi le returnează după maximum două zile. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 29.05.2023, 20:12

Vezi și

În călcătoria din imagini se munceşte la foc continuu. Mii de articole vestimentare sunt trase la dungă zilnic. "Cu cât se face mai cald afară, începând cu luna mai, numărul lor creşte. Datorită căldurii, hainele se schimbă mai des", spune Mitruţ Paici, proprietar călcătorie. 

Afacerea deschisă de Mitruţ

În jur de 20 de comenzi pe zi are Mitruţ Paici. Şi-a început business-ul în urmă cu zece ani, atunci când a realizat că familia lui nu mai are timp de călcatul hainelor. 

"Mi-am dat seama că este mare nevoie pe partea asta. Încercăm să aducem cât mai puţin disconfort clientului. Mergem la el acasă, preluăm hainele. Notăm toate dorinţele clientului, cum doreşte să fie livrate hainele, împachetate, pe umeraşe. După care revenim cu ele în aproximativ 48 de ore", explică Mitruţ Paici, proprietar călcătorie.

Pe acelaşi subiect

Care sunt preţurile cerute

"Pentru un kiogram de haine pe care dorim să le călcăm, preţul este cuprins între 25 şi 34 de lei. Preţul este stabilit în funcţie de cantitatea de haine. Cu cât e mai mai mare cantitatea, cu atât preţul scade", spune Mădălina Chiţac, reporter Observator.

Nici aici clienţii n-au scăpat de scumpiri. În ultimii doi ani, preţurile au crescut cu 20%. "Fenomenul inflaţionist a fost puternic. Am simţit lucrul ăsta. Preţul la tot ce înseamnă consumabile a crescut destul de mult. Plus partea de energie electrică. S-a triplat", povesteşte Mitruţ Paici, proprietar călcătorie.

Dar asta nu înseamnă că a scăzut numărul celor care apelează la aceste servicii. Ba chiar a crescut. "Oamenii sunt din ce în ce mai ocupaţi în ziua de astăzi şi cu siguranţă au nevoie să le facă serviciile astea altcineva. Vedetele sunt rochiile de ocazie şi costumele. Constant rămân hainele de zi cu zi", spune Alina Nedea, manager firmă. 

"Câştigăm mai mult timp pe care îl putem investi în altceva. Este un obicei. O dată pe lună apelăm la aceste servicii", mărturiseşte o femeie. "Pentru timpul pe care îl câştigi, sunt OK", spune o alta. 

Pachete speciale pentru clienţi

Există şi pachete special create pentru cei care au cantităţi mai mari de haine pentru călcat. Spre exemplu, pachetul cu patru preluări de haine pe lună costă 625 de lei şi include o cantitate de 25 de kilograme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri economice » Afacerea care ia avânt în România: ideea i-a venit lui Mitruţ după ce a observat un detaliu în propria casă. Care sunt preţurile cerute