Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"Apartamente ieftine cât o varză". Chinezii iau cu asalt locuinţele din orașele mici. Cât au ajuns să coste

Piața imobiliară din China a avut de suferit odată cu pandemia Covid-19, dar și cu pierderile suferite de unii dintre cei mai mari jucători de pe piață, datele indicând o scădere semnificativă a investițiilor. Cu toate acestea, un segment al acestei industrii dă semne de viață, este vorba despre cumpărarea apartamentelor care au avut deja câțiva propietari din orașele mici și mijlocii ale acestei țări. 

de Adrian Popovici

la 16.06.2023 , 15:06

Apartamente din China "Ieftine cât o varză". Chinezii cumpără apartamentele din orașele mici în căutarea unor investiții mai sigure - Profimedia

Hu Yongwei, un bărbat din Beijing, a cumpărat mai multe apartamente în micul oraș Hebi, din centrul Chinei, pentru aproximativ 31.000 dolari, în speranța că acestea vor fi o investiție mult mai profitabilă decât celelalte alternative pe care le avea la dispoziție.

Hu, care a achiziționat în mare parte apartamente cu două sau trei dormitoare construite în urmă cu aproximativ trei decenii, a cheltuit 18.000 de yuani (n.r. aproximativ 2.500 dolari ) în această lună în achiziționarea celei de-a 15-a proprietăți în orașul în care prețurile au scăzut sesizabil în ultimii doi ani.

O investiție mai sigură

Articolul continuă după reclamă

"Apartamentele erau foarte ieftine, cât o varza", a spus bărbatul de 39 de ani, adăugând că pierderile suferite de familia sa pe piața bursieră l-a făcut să nu investească în acțiuni și obligațiuni.

Agenții imobiliari au declarat că sunt cumpărate și apartamente ieftine în orașe chineze mai mici, precum Huainan și Rushan în est, și Gejiu în sud-vest, în mare parte de oamenii care locuiesc în afara acestor locații. Ofertele demonstrează că cumpărătorii încep să-și îndrepte atenția către orașele mai mici din China, unde prețurile proprietăților sunt unele dintre cele mai ieftine din țară, după scăderi de-a lungul anilor pe fondul unui sector mai larg declin și o economie generală lentă.

Deși achizițiile din orașele mici nu sunt suficient de semnificative pentru a afecta piața imobiliară uriașă a Chinei, iar datele privind volumele de tranzacții nu sunt disponibile, acestea indică faptul că acest sector lovit de criză prezintă semne de viață.

Prețurile locuințelor noi au crescut într-un ritm mai lent în luna mai, iar investițiile în proprietăți au scăzut cel la mai rapid nivel în mai mult de două decenii, arată datele. Pentru cumpărătorii cu mijloacele de a reveni pe piață, prețurile scăzute ale apartamentelor second-hand din orașele mai mici sunt o ofertă prea bună pentru a fi ratată.

Adrian Popovici Like
Comentarii


Întrebarea zilei
L-aţi întrebat pe ChatGPT ce cadou să cumpăraţi de sărbători celor dragi?
Observator » Ştiri economice » "Apartamente ieftine cât o varză". Chinezii iau cu asalt locuinţele din orașele mici. Cât au ajuns să coste