Antena Meniu Search
x

Cantinele studenţeşti, prânz ieftin şi bun. Meniul complet costă mai puţin de 8 lei, cu tot cu desert

Corporatiştii au prins gustul cantinelor studenţeşti. În campusuri se mănâncă atât de bine şi ieftin, încât angajaţii de la birourile din zonă se aşează la masă cu studenţii. Plătesc pentru o ciorbă cât pentru un covrig, iar desertul, tot cam atât.

Vezi și

Corporatiştii au prins gustul cantinelor studenţeşti. În campusuri se mănâncă atât de bine şi ieftin, încât angajaţii de la birourile din zonă se aşează la masă cu studenţii. Plătesc pentru o ciorbă cât pentru un covrig, iar desertul, tot cam atât. Prin urmare, la orele prânzului, în cantine se stă la coadă.

La etajul 5 al Rectoratului de la Politehnică, coada e mai mare decât spaţiul propriu-zis al cantinei studenţeşti. Cel mai aglomerat este în zilele de marţi, miercuri şi joi. Lunea, studenţii încă mănâncă din pachetul de acasă, iar vinerea cei mai mulţi se grăbesc spre casă. 

În 15 minute am ajuns şi la vitrina cu mâncare. La primul fel, studenţii au de ales între supă, ciorba de legume, de văcuţă sau de porc. 

După ce am ales şi din cele patru feluri de prăjituri, am ajuns la casă. Am luat felul întâi, al doilea şi desert, costă 7,70 lei. 

La fel de puţin au plătit şi studenţii şi profesorii care mânâncă la cantină. Explicaţia e simplă: adaosul comercial aproape că nu există. 

Mâncarea este gătită în bucătăria facultăţii, iar pregătirea începe de la ora şase dimineaţa. Bucătarul şef face asta de 15 ani şi a lucrat în bucătării din întreaga lume. 

La fel de bine arată şi cantina de la ASE. Cele mai bine vândute produse sunt macaroanele cu brânză, peştele şi pastele. 

MARA, studenta ASE: Am mâncat nişte piure cu carne şi griş la desert. Totul a fost 5 lei. E o modalitate de a socializa mai bine. 

Dacă am comanda la restaurant aceleaşi preparate, preţul ar fi de patru ori mai mare. Un meniu de prânz în Capitală începe de la 25 de lei şi poate depăşi 40 de lei, dacă vorbim despre localurile din centru. Aşa că mulţi dintre corporatiştii care lucrează în zonă sau mamele care nu au timp să gătească acasă se bucură de mâncarea studenţilor. Accesul este permis tuturor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Cantinele studenţeşti, prânz ieftin şi bun. Meniul complet costă mai puţin de 8 lei, cu tot cu desert