Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Câţi bani face un student aflat în practică, pe timpul verii. Câştigă şi experienţă pentru CV

Vacanţa vine pentru cei mai mulţi cu distracţie la mare sau la munte, dar pentru zeci de studenţi ai Universităţii pentru Științele Vieții din Iași vine cu muncă pe plantaţie, în solarii, livezi sau laboratoare. Sunt cursuri de internship. Ce-i drept, în cazul lor vorbim despre practică plătită, dar pe lângă bani, tinerii se bucură şi că acumulează experienţă în domeniile în care vor o carieră

de Clara Mihociu

la 23.07.2024 , 17:52

Pentru Ana Maria este deja al doilea an consecutiv când îşi petrece vacanţa de vară la muncă. "Numele meu este Şanu Ana Maria, am trecut în anul patru de facultate. Deci.. noroc! Mai întâi aflăm informaţia, după aceea punem în practică. Ne ajută super mult. Adică... pe mine una chiar m-a ajutat în anul III de facultate. (n.r. Reporter Şi mai sunteţi şi plătiţi!) Da! Alt bonus", spune ea.

Muncesc vara, pentru experienţă în CV

Ana Maria studiază la Facultatea de Horticultură, iar la fel ca ea este Andrei. Pentru el este al doilea an de internship, dar spune că dacă nu ar fi prins loc s-ar fi angajat oricum pe timp de vară. "Şi e un avantaj mare că, în cele mai multe cazuri toate firmele cer experienţă, noi o putem acumula, putem pune şi în CV, adică avem o bază, avem de unde pleca", explică Andrei Vasilache, student.

Vezi și

Cei care nu lucrează în solarii sau livezi îşi pun în aplicare cunoştinţele în centrele de cercetare ale Universității. "Pot să-mi aprofundez cunoştinţele teoretice pe care le-am învăţat până acum şi le pot transpune într un mod practic în cadrul Universităţii", mărturiseşte un tânăr.

Pe acelaşi subiect

"Am avut peste doi pe loc, pe cele 34 de locuri pe care Universitatea le-a oferit. Sunt studenţi în anii I până în anii terminali, de la toate cele patru facultăţi", a declarat Gerard Jităreanu, rector USV Iași.

Ce salarii primesc studenţii în practică

Tinerii au un program similar ca la orice alt job de 8h/zi, de luni până vineri. Cei care însă au prins loc în cadrul fermelor universităţii au un program puţin diferit: începe la 7 dimineaţa şi se termină la ora 15, pentru a fi feriţi de temperaturile puternice din miezul zilei. 

Pentru munca depusă, studenţii primesc salariul minim pe economie, iar, pe timpul verii pot rămâne în cămin.

Clara Mihociu Like

Se spune că în fiecare glumă există și un sâmbure de adevăr. Cam așa am ajuns eu pe tărâmul presei. În glumă, un profesor mi-a spus că am voce de radio la finalul primului an de facultate. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri economice » Câţi bani face un student aflat în practică, pe timpul verii. Câştigă şi experienţă pentru CV