Antena Meniu Search
x

Video Cum poți să îți schimbi furnizorul de energie electrică sau de gaze direct de pe telefon, în doar câțiva pași

În următoarele săptămâni ne vom putea schimba furnizorul de gaze sau energie direct de pe telefon sau calculator, în doar câteva ore. Asta cu ajutorul unei platforme lansată de ANRE, care va aduna la un loc toate contractele din piaţă şi ne va arăta cele mai bune oferte ale companiilor. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 25.10.2022, 20:03

Vezi și

Preţ final: 5,33 lei. A intrat în vigoare pe 30.09.2022.

E oferta pe care a primit-o un bucureştean pentru prelungirea contractului la un furnizor de energie electrică. Ofertă pe care a acceptat-o, fără să stea prea mult pe gânduri.

Cum poți să îți schimbi furnizorul de energie electrică sau de gaze direct de pe telefon

Petru Enache, client: Nu am studiat piaţa. I-am crezut de bună purtare. 

Pe acelaşi subiect

Cum în piaţă există preţuri mai bune, acum, clientul e hotărât să-şi schimbe furnizorul.

Petru Enache, client: Fac contractul cu ei, se reziliază.e treaba lor cum se înţeleg. Nu rămân fără curent. Am alergat, că eram programat la şi 20. 

Astfel de drumuri ar trebui să devină istorie, odată cu lansarea platformei online de schimbare a furnizorului de energie electrică sau gaze naturale.

Roxana Gheorghe, director ANRE: Prin câteva click-uri, el poate ajunge până la a transmite cererea de schimbare de furnizor către furnizorul nou. În 24 de ore să se realizeze pocesul tehnic de schimbare a furnizorului.

Platforma Online de Schimbare a Furnizorului sau P.O.S.F. va putea fi accesată de pe orice smartphone sau laptop. După crearea contului.

Olivian Savin, expert FEL România: Criteriul primordial este clar cel economic. Însă, pe lângă acest criteriu, în platformă există mai multe informaţii, spre exemplu.de unde este luată energia TAIE, dacă se emite factura la o lună, la două luni, prin e-mail sau prin alte metode clasice sau dacă regularizarea se face la anumite luni.

După ce toate aceste criterii au fost stabilite, e nevoie să dăm indexul, iar mai apoi....

Roxana Gheorghe, director ANRE:  Cererea a fost înregistrată cu succes şi se transmite automat către furnizorul actual, furnizorul nou şi operatorului de reţea.

Contractul se schimbă automat.

Roxana Gheorghe, director ANRE: Trebuie să verifice înainte de a-şi schimba contractul dacă contractul actual prevede anumite penalităţi sau comisioane.

Platforma este gata, însă momentan consumatorii nu au acces la ea. Sunt 15 milioane de contracte care trebuie încărcate în reţea.

Mădălina Chițac, reporter Observator: Până acum, furnizorii de energie dar şi de gaze au introdus în platformă datele pentru peste 14 milioane de consumatori. Toate aceste informaţii vor trebui să fie verificate de către ANRE, care promite de altfel că din a doua jumătate a lunii noiembrie platforma pentru schimbarea furnizorului de energie sau de gaze va putea fi disponibilă pentru clienţi.

Aplicația celor de la ANRE a costat 19 milioane de lei, cea mai mare parte fiind bani europeni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Cum poți să îți schimbi furnizorul de energie electrică sau de gaze direct de pe telefon, în doar câțiva pași