Antena Meniu Search
x

Video La ce salariu visează un tânăr cu experienţă de 5 ani pe piaţa muncii. "Mă interesează poziţii de manager, senior"

Piața muncii se schimbă total și se pregătește pentru viitor, atunci când candidatul ideal va trebui să ştie să facă de toate. Angajatorii au devenit deja tot mai selectivi chiar şi cu posturile pentru începători. Paradoxal, și pentru acestea se cere experiență.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 16.03.2024, 19:28

Vezi și

Angajator: Candidatul ideal trebuie să îi placă tehnologia, să se împrietenească cu tehnologiile de ultimă oră, cu roboţii şi cu echipamentele de testare.

Tehnologia acaparează treptat toate domeniile şi nu doar cele tehnice. 

Angajator: Este cea mai revoluţionară trapă de la noi, este fabricată în Arad. Este un prototip în domeniul trapelor, roof-urilor panoramice pe care noi le producem.

Piaţa muncii, într-o continuă schimbare

Pe acelaşi subiect

Viteza de adaptare, flexibilitatea şi folosirea inteligenţei artificiale. Sunt abilităţile cu care un candidat merge la sigur când îşi caută un job. Angajaţii trebuie să le aibă acum pe toate pentru a intra pe o piaţă a muncii într-o continuă schimbare.

Iulia Pop, reporter Observator: Joburile viitorului vor îmbina mai multe domenii şi pasiuni. Practic, vom vedea astronauţi care sunt şi antreprenori digitali, agricultori pasionaţi de programare sau ingineri de roboţi pentru terapie - posibilităţile sunt nenumărate. Iar la baza lor stă un mix de cunoştinţe tehnice, abilităţi sociale şi de business, toate, foarte căutate de angajatori.

Anul acesta, experienţa face diferenţa. Angajatorii au devenit mai exigenţi chiar şi pentru poziţiile entry level. 

Dragoş Gheban, organizator târg cariere: Primul criteriu este motivaţia, să demonstrezi ca eşti interesat, motivat. Al doilea criteriu este limba engleză şi pentru multe joburi e un criteriu eliminator. Apoi, pe locul 3, experienţa anterioară, înţeleasă ca fiind orice fel de activitate pe care tinerii o pot face în timpul studiilor pentru a înţelege mai bine domeniul. 

Noile cerinţe le dau bătăi de cap tinerilor

Noile cerinţe le dau însă bătăi de cap tinerilor la început de drum.

Candidat: La noi în România nu te angajează nimeni dacă nu ai experienţă, iar experienţa cum să faci dacă nu îţi dă nimeni posibilitatea. Eu sunt inginer chimist, dar nu am profesat niciodată pentru că nu am găsit.

Şi Denisa simte presiunea. Ea lucrează de doi ani în domeniul IT şi ar dori să evolueze, dar e o misiune dificilă. 

Denisa, candidat: E destul de greu, neavând experienţă, trebuie luat totul de la zero. S-a schimbat foarte mult şi, datorită impozitelor şi taxelor, firmele caută oameni cu experienţă.

Candidaţii vânează poziţii de top după primii ani

Cei cu experienţă îşi ştiu valoarea pe piaţă. Mulţi vânează poziţii de top după primii ani. 

Candidat: Mă intersează partea de testare automată, poziţii de manager, de senior. 

Reporter: După câţi ani de experienţă?

Candidat: Aproape 5. Momentan încerc să mă uit către ceva care începe de la 3.500 de euro net.

La târgul de joburi de la Timişoara, candidații au avut la dispoziţie peste 3.000 de oferte de la 60 de angajatori. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » La ce salariu visează un tânăr cu experienţă de 5 ani pe piaţa muncii. "Mă interesează poziţii de manager, senior"