Antena Meniu Search
x

Lucrările bat pasul pe loc pe Autostrada Moldovei. Sorin Grindeanu: Mă irită că ultimul lot a rămas necontractat

Lucrările continuă cu pași mărunți pe A7, autostrada care ar trebui să lege Moldova de sudul ţării. Sunt deja întârzieri serioase în graficul oficial asumat la momentul semnării contractelor. În teorie, şoseaua de mare viteză ar trebui să fie gata în următorii trei ani, până în 2026. Deocamdată însă realitatea nu confirmă optimismul iniţial. 

de Redactia Observator

la 31.03.2023, 08:31

Vezi și

Şoferii mai au de aşteptat până vor putea traversa ţara de la sud la nord pe autostradă. 

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: Ne aflăm pe lotul 2, între Ploiești și Buzău, aici s-a ajuns undeva cam pe la 13-14 % progres. E vorba de o asociere româno-bulgară. Au întâmpinat dificultăți legate de gropile de împrumut, de anumite descărcări arheologice, sunt 7 situri arheologice în acest moment care mai trebuie să fie descărcate. 

Nici lotul 1 din autostradă nu a scăpat de probleme. Şi aici lucrările mai mult stau decât înaintează. 

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: Știu ce se întâmplă și pe lotul 1. E undeva la 9-10% progres. Nu e posibil să ai gropi de împrumut la care pânza freatică să ți apară la 70 de cm. 

Iar pe lotul 3 al viitoarei şosele de mare viteză nici măcar nu au început lucrările. Mă irită faptul că ultimul lot, cel spre Buzău a rămas necontractat. 

Contractele pentru cele trei loturi se ridică la circa 6,5 miliarde de lei. 

Contractele se ridică la 6,5 miliarde de lei

Cristian Pistol, director general CNAIR: Conform graficului pe care l-au avut la semnarea contractului este o întârziere considerabilă. Vom vedea și în funcție de condițiile meteorologice și de alte aspecte care pot interveni în execuția unor lucrări, dacă va fi nevoie de o prelungire a termenului, în momentul de față nu avem așa ceva. 

Alte zece loturi din autostradă, de la Buzău la Paşcani, au fost contractate de grupul UMB, controlat de constructorul Dorinel Umbrărescu. Perioada de execuție a lucrărilor pentru fiecare lot este de 30 de luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Lucrările bat pasul pe loc pe Autostrada Moldovei. Sorin Grindeanu: Mă irită că ultimul lot a rămas necontractat