Antena Meniu Search
x

Video "75 de lei/kg, s-au cam terminat". Bucureştenii nu s-au mai uitat la bani şi şi-au umplut coşurile, la un târg de produse tradiţionale

Bucureştenii sunt mari amatori de produse tradiţionale chiar dacă nu sunt deloc ieftine. Aşa că târgurile de profil organizate în weekend sunt pline de oameni care caută bunătăţi. De pe lista de cumpărături nu lipsesc telemeaua, cârnaţii, şunca sau mierea.   

de Redactia Observator

la 17.03.2024, 20:59

Vezi și

Târgul de produse tradiţionale din Sectorul 4 al Capitalei a fost plin azi. Producători locali veniţi de la sute de kilometri distanţă au scos la vânzare ce au mai bun.

Maria Spirinciu, producător local: Vindem produse din gospodăria mea proprie, propriul cârnat de casă, muşchi afumat, preparate din carne de oaie, tocană de oaie, sarmale, fasole cu ciolan si mult mai multe produse de panificaţie pe care le pregătesc acasă la mine: cozonac cu nucă şi rahat, plăcintă cu mere. Eu nu mai am ce da, am rămas cu doi cozonaci si cateva plăcinţele.

Un kilogram de şuncă afumată de porc costă 35 de lei, iar unul de cârnaţi, 50 de lei. Unii comercianţi au adus şi diverse sortimente de brânză şi caşcaval, care se vând cu 50-55 de lei.

Client: Calitate înseamnă preţ.

Pe acelaşi subiect

ReporterCât aţi plătit pe tot ce aţi cumpărat până acum?

ClientVreo 100 de lei.

Bucureştenii nu se mai uită la preţ când vine vorba de calitate

Scovergile proaspăt prăjite s-au vândut şi ele ca pâinea caldă. "Venim de la Târgovişte. Avem gogoşi munteneşti, vindem cornuleţe cu magiun, mucenicii, chec", spune Gheorghiţa Ionescu.

ReporterCe preţuri aveţi?

Producător local: Gogoaşa 5 lei, cornuleţele 75 kilogramul, checul la fel, sunt produse de casă făcute chiar după reţete tradiţionale. S-au cam terminat. s-au vândut.

Apicultorii din Bucovina, care au clienţi fideli în Capitală, vând mierea cu preţuri cuprinse între 40 şi 50 de lei kilogramul. "Am o miere cremă cu polen, este un produs nou şi o miere de cremă cu cacao, tartinabilă, îndrăgită de iubitorii de ciocolată, pentru copilaşi în special am încercat să aducem acest produs pe piaţă pt a inlocui zahărul", spune Ovidiu Hura, un producător din Bucovina.

Mulţi comercianţi au rămas după câteva ore cu vitrinele aproape goale. "50 de lei kg de cârnaţi, 35 lei kg de şuncă de casă, slană cum se zice la noi, care e macerată şi făcută la abur. Cozonacul de casă îl vand la 60 de lei kg", spune Maria Spirinciu, producător local.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 23 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » "75 de lei/kg, s-au cam terminat". Bucureştenii nu s-au mai uitat la bani şi şi-au umplut coşurile, la un târg de produse tradiţionale