Video Românii stau la coadă să prindă un loc de parcare în marile oraşe. În Bucureşti tarifele au crescut şi de şapte ori
Nu aduce anul, ce aduce lupta pentru parcare. Bucureştenii vor plăti de anul acesta cu până la şapte ori mai mult pentru un loc de parcare aflat aproape de casă. Tarifele sunt în funcţie de zonă. Şi la Cluj sunt probleme, unde oamenii au mai făcut o seară albă, de data aceasta la coadă, în speranţa că vor obţine un loc.
În Bucureşti, cel mai mult va costa, cum era de aşteptat, un loc de parcare aflat în centrul oraşului. Bătaia se dă şi pentru obţinerea unui loc de parcare. Şi nu doar în Bucureşti sunt locuri insuficiente. La Cluj, oamenii au mai făcut o seară albă, de data aceasta la coadă, în speranţa că vor obţine un loc.
Şi au stat ceva, pentru că ghişeele s-au deschis abia de dimineaţă. Alţii, mai prevăzători au aplicat metoda la dublu. Au trimis cerere pentru parcare pe internet, dar au stat şi la "sfânta coadă" pentru a fi siguri că două cereri în loc de una, le vor aduce locul de parcare mult dorit.
Şofer: Eu practic am venit la ora 1. Dânsul a venit la zece seara.
Şofer: Norocul nostru că nu o fost chiar aşa de frig.
Şofer: Eu de la şase fără ceva!
Alex Prunean, reporter Observator: Credeţi că o să prindeţi un loc de parcare?
Şofer: Păi nu ştiu, să vedem ce răspuns ne dă Primăria, că Primăria nu-şi face treaba şi suntem obligaţi să stăm la cozi!
Şofer: E bătaie mare pe locurile de parcare!!! Nu-i bătaie, dar nu se dau! Sau nu sunt… ştiţi sunt mai multe variante!
Oana Buzatu, purtător de cuvânt Primăria Cluj-Napoca: Încă suntem în acea perioadă în care oamenii aleg să facă în ambele căi. Foarte mulţi dintre cei care stau acum la coadă depun în acelaşi timp şi solicitări on-line.
Cât costă un loc de parcare în Bucureşti
În timp ce la Cluj-Napoca oamenii se înghesuie să obţină un loc de parcare, în Capitală oamenii nu sunt aşa zeloşi. Nici nu au motive, pentru că vor plăti mult mai mult decât anul trecut, pentru un loc de parcare.
Vorbim de majorări substanţiale. Preţurile au crescut în medie de 7-8 ori. În zona centrală se plătea în nur de 80 de lei, acum au de plătit 600 de lei. Au crescut preţurile şi în zona de periferie.
Sunt mulţi cei care au vrut să facă aceste plăţi din prima zi a anului. Dar nu ca în alţi ani. Au bonificaţie şi parte de reduceri, dacă îşi plătesc integral dările până la 31 martie 2022.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰