Antena Meniu Search
x

Video Sătui de mâncare plină de E-uri și hormoni, mulți români o iau pe urmele strămoșilor: "Să mănânc un pui sănătos, o găină, un ou"

Mersul pe jos ar trebui să meargă mână în mână cu o alimentaţie cât mai sănătoasă. La oraş, pare aproape imposibil la ce produse găsim în comerţ. Trebuie să ne întorcem la origini pentru asta. La ţară, cu găina crescută în curte şi cu mărul pe care îl mănânci direct din copac. Sau cu roşia care chiar are gust de roşie. Mulţi români au înţeles asta şi s-au mutat la sat ca să îşi producă singuri hrana.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 01.04.2024, 18:23

Vezi și

Alexandru s-a mutat în urmă cu aproximativ patru ani în satul Băița din județul Maramureș. Dornic să trăiască sănătos şi să le pună pe masă copiilor produse fără e-uri, s-a apucat să își crească găini în propria gospodărie.

  • Alexandru Barabas: Am văzut o slabă calitate a produselor din comerţ şi am decis să-mi cresc eu singur animalele, să mănânc un pui sănătos, o găină, un ou. E cel mai sănătos produs dacă ţi-l creşti tu.  

Pe lângă asta, Alexandru are grijă şi cum creşte animalele. A ales să producă singur furajele, mai ales că aşa au scăzut şi costurile. În plus, înmulţeşte găinile acasă, prin ouăle pe care le ţine în incubatoare.  

Mai scump decât în magazin, puiul de casă, crescut pe păşunile de la țară, este mai apreciat în rândul consumatorilor.

Pe acelaşi subiect

Un kilogram de carne de pui din gospodăria țăranilor costă 40 de lei

  • Iulia Trif, nutriționist: În primul rând, nu este crescut cu hormoni de creştere. Ceea ce oferă un risc al apariţiei cancerului de sân mai mic decât în mod normal. De asemenea, este bogat în proteine de înaltă calitate, în vitamine şi bogat în selenium.

Potrivit studiilor, un român consuma anual între 25 și 30 de kilograme de carne de pui. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri economice » Sătui de mâncare plină de E-uri și hormoni, mulți români o iau pe urmele strămoșilor: "Să mănânc un pui sănătos, o găină, un ou"