Antena Meniu Search
x

Toate facturile la energie ale românilor s-ar putea schimba

Facturile la energie din România s-ar putea schimba. Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a anunţat că a depus în Parlament o propunere de amendament la OUG 130/2022 pentru completarea Legii 121/2014 privind eficienţa energetică prin care facturile pentru energie să fie simplificate pentru a fi "uşor parcurse şi înţelese" de consumatori.

de Redactia Observator

la 19.10.2022, 18:49

Facturi la energie: ce s-ar putea schimba
Facturi la energie: ce s-ar putea schimba - Arhivă (scop ilustrativ)

Facturile tot mai mari la energie sunt un subiect care pare să le dea zi de zi bătăi de cap românilor, mai ales că pentru mulţi este dificil să înţeleagă ce, cât şi cum trebuie plătit. Iar sumele nu sunt deloc mici, motiv pentru care problema devine şi mai arzătoare.

Facturi la energie: ce s-ar putea schimba

"În martie anul acesta am demarat discuţii cu ANRE. Vom genera o factură la nivel naţional, mult simplificată, pentru ca oricine să o poată citi - consum, suma de plată. Ne-am gândit la consumatorii din mediul rural şi preorăşenesc să o poată citi.(...) Luăm în calcul elaborarea unui contract de furnizare (...) Avem un amendament depus în Parlament la OUG 130/2022 pentru ca facturile să fie mult simplificate pentru a fi uşor parcurse şi înţelese de consumatori. (...) ANPC nu poate suspenda activitatea unui furnizor de energie electrică. (...) Sper să avem o factură unică la nivel naţional, uşor de citit. Sperăm să treacă de voinţa parlamentară acest amendament", a afirmat Horia Constantinescu, miercuri, la Senat, la dezbaterea AUR pe tema energiei, organizată de Comisia pentru cercetarea abuzurilor din Senat.

Preşedintele ANPC şi-a exprimat convingerea că şi contractele de furnizare a energiei "vor trebui reevaluate la un moment dat", relatează Agerpres. Dintre abaterile constatate şi sancţionate de ANPC în domeniul energiei, Constantinescu a enumerat: citirea eronată de către operatorii de distribuţie a aparatului de măsură, emiterea de facturi cu index citit deşi era doar estimat, facturarea greşită ca urmare a introducerii unor date greşite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Toate facturile la energie ale românilor s-ar putea schimba