Antena Meniu Search
x

Un gigant italian deschide a treia fabrică în România. Compania face sute de angajări

De’Longhi anunță că și-a extins operaţiunile de producţie din România pentru a contrabalansa poziţia dominantă pe care anterior China o avea în portofoliul său, potrivit ZF.

de Redactia Observator

la 18.06.2024 , 09:46

Un gigant italian deschide a treia fabrică în România. Compania face sute de angajări
Imagine ilustrativă - Shutterstock

Producătorul de electrocas­nice De’Longhi, ce deţine pe plan local mai multe unităţi de fabricaţie, spu­ne că a fost importantă dezvolta­rea operaţiunilor din România pentru a contrabalansa poziţia dominantă pe care o avea China în portofoliul grupului.

„Avem fabrici în China, Italia şi România. Faptul că avem producţie în Europa de Est (România - n.red.) ne-a permis să ne diversificăm platfor­ma industrială, mai exact să restabilim echilibrul în producţie, după ce anterior China fusese dominantă“, spun oficialii grupului într-un raport.

Ei adaugă că operaţiunile de pro­ducţie din China au asociate o serie de riscuri, de la cele macroeconomice, la fluctuaţia puternică a forţei de muncă şi la dificultatea în a găsi oameni.

Articolul continuă după reclamă

Grupul italian deţine local două fabrici şi urmează să o inaugureze curând pe cea de-a treia. În afară de România, producătorul de electrocasnice mai are fabrici în Italia şi China.

Pe acelaşi subiect

Sute de angajări la De’Longhi România

Producătorul italian anunţa în luna aprilie că va deschide o nouă fabrică la Satu Mare, după o investiție de 40 de milioane de euro. Peste 800 de angajați ar urma să aibă fabrica până la finalul anului, scrie Profit.ro.

„De’Longhi începe în iunie producția în noua fabrică de la Satu Mare, o investiție de 40 milioane de euro. Această fabrică va face din Satu Mare cel mai mare hub de producție de mașini de cafea pentru De’ Longhi în lume. Primarul Gábor Kereskényi a discutat cu doamna Carmen Petcu, general manager De’Longhi România, despre investiția de la Satu Mare, fabrica va avea 350 de angajați anul acesta, urmând să crească la 800 până la finalul anului viitor. Satu Mare este atractiv pentru investitori”, potrivit Primăriei Municipiului Satu Mare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Stiri economice » Un gigant italian deschide a treia fabrică în România. Compania face sute de angajări