Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Consolidarea educației financiare în România. Ce e important să știm

Educația financiară a devenit o prioritate în România în ultimele două decenii, pe măsură ce inovația și globalizarea au crescut diversitatea și complexitatea serviciilor financiare. Aceste evoluții creează responsabilități noi pentru autorități, care trebuie să se asigure că economia și societatea sunt pregătite corespunzător pentru a face față noilor provocări, spune Banca Națională a României.

de Redactia Observator

la 02.05.2023 , 13:38

Consolidarea educației financiare în România Consolidarea educației financiare în România - enavtoelements

Pe lângă colaborarea instituțională este însă nevoie și de o implicare activă din partea organizațiilor nonguvernamentale și a societății civile. Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și Asociația Strigăt pentru Educație organizează, în cadrul „Școlii FDVDR”, cursul „Descoperă banii”, o călătorie în lumea educației financiare. Banii sunt acel instrument de care ne lovim în fiecare zi din viața noastră. Educația este cea care ne învață cum sa gestionăm acești bani astfel încât la finalul zilei să ne fie bine. Deciziile corecte în ceea ce privește banii noștri se iau atunci când învățăm ce sunt, cum ne ajută și cum ar trebui să ne raportăm la ei. „Cursul oferă primii pași în ceea ce numim educație financiară. În cadrul acestuia, plecăm de la „ce sunt banii”, ne oprim și studiem principiile gestionării banilor și ajungem la ceea ce numim economie. Învățăm cum sa fim responsabili și cum să luăm cele mai bune decizii în ceea ce privește banii noștri”, transmit organizatorii. Astfel, pentru a face față viitoarelor provocări financiare este important ca un procent cât mai mare al populației României să se educe financiar. Aflat la prima ediție, cursul „Descoperă banii” a adunat peste 100 de elevi interesați de finanțe. O bună parte dintre aceștia sunt tineri care studiază în străinătate, dar pe care FDVDR încearcă să îi ajute să păstreze legătura cu țara natală.  

Educația financiară contribuie la creșterea prosperității naționale

Eforturile conjugate ale autorităților și organizațiilor private în domeniul educației financiare reflectă importanța acestui subiect în România. În contextul globalizării și a inovației, educația financiară devine esențială pentru a pregăti populația să facă față provocărilor economice și să ia decizii informate în ceea ce privește gestionarea resurselor financiare personale și a economiei naționale. România trebuie să crească nivelul de educație financiară al populației și să asigure o bază solidă pentru o economie națională puternică și o societate mai informată și responsabilă din punct de vedere financiar, atrag atenția specialiștii în educație financiară. Pe termen lung, aceste eforturi ar putea contribui la reducerea sărăciei, la îmbunătățirea situației economice a familiilor și la creșterea prosperității naționale.

Articolul continuă după reclamă
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi cumpărat carne de porc de la crescător sau preferaţi să faceţi cumpărăturile direct din magazin?
Observator » Educaţie » Consolidarea educației financiare în România. Ce e important să știm