Elevii români optează, pentru facultate, și pentru destinațiile exotice
Dacă până anul trecut elevii români se înghesuiau să plece la facultate în Marea Britanie, acum îşi doresc să studieze în destinaţii exotice, precum Dubai sau Arabia Saudită. Şi nu doar pentru loc, ci şi pentru domenii.
Dacă până anul trecut elevii români se înghesuiau să plece la facultate în Marea Britanie, acum îşi doresc să studieze în destinaţii exotice, precum Dubai sau Arabia Saudită. Şi nu doar pentru loc, ci şi pentru domenii. Businessul şi tehnologia nu mai sunt în topul preferinţelor, acum tinerii pariază pe turism.
Alessia este în clasa a 11-a la Şcoala Centrală din Bucureşti. Vrea să studieze la Lausanne, la o şcoală hotelieră. Model îi este chiar sora ei, care conduce un lanţ de cluburi de fiţe din Capitală.
Mulţi tineri se îndreaptă spre ţări din afara Europei, unde speră să lucreze în cele mai luxoase hoteluri şi să întâlnească cei mai bogaţi oameni din lume. Arabia Saudită este în top, după Dubai şi Abu Dhabi.
- O adolescentă de 16 ani din Harghita a împrumutat, în 2024, aproape 300 de cărţi de la bibliotecă. Câte a...
- O elevă de clasa a XII-a îi scrie ministrului: "Istoria, Geografia, Biologia, Chimia sunt materii unde studiul...
- Structura anului școlar 2025 - 2026. Când ar urma să înceapă cursurile şi care este calendarul vacanţelor
- Calendarul înscrierii în învăţământul primar 2025-2026. Când ar urma să aibă loc repartizarea copiilor
- Gramatica şi Istoria românilor, printre materiile care revin la liceu. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei
Şi America rămâne un vis pe care mulţi trineri speră să şi-l împlinească
Ca să ajungă la visul american, tinerii au nevoie de un dosar foarte bine făcut. Trebuie sa contina in primul rand diploma de bacalaureat cu o notă destul de bună, o scrisoare de intenţie, una de recomandare şi nu în ultimul rând un certificat pentru o limbă străină. Abia mai apoi se pot pregăti şi pentru un eventual interviu.
Orice alegere e bună, mai ales dacă părinţii au bani să susţină studiile copiilor.
În ţările nordice învăţământul este gratuit, iar în Olanda, Franţa şi Germania taxa de şcolarizare este aproximativ 2.000 de euro pe an. Anul trecut, 35 de mii de tineri români studiau în străinătate.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰