Qatar, cea mai stabilă ţară financiar. România nu apare în top 50
Specialiştii Self Made au dat publicităţii un top al celor mai stabile ţări din lume, din punct de vedere financiar, iar Qatar-ul îşi spulberă practic rivalele din acest punct de vedere.

Specialiştii Self Made au dat publicităţii un top al celor mai stabile ţări din lume, din punct de vedere financiar, iar Qatar-ul îşi spulberă practic rivalele din acest punct de vedere.
Qatarezii trăiau aproape exclusiv din comerţul cu perle înainte ca afacerile cu petrol şi gaze naturale să înflorească.
Locuitorii din Qatar au cel mai mare venit din întreaga lume
Iar acum, conform Self Made, qatarezii sunt campioni la exportul de petrol şi gaze naturale, iar banii obţinuţi sunt investiţi în alte domenii care să reziste pe termen lung, cum ar fi turismul.
- O femeie a murit la bordul unui avion Qatar Airways, iar pasagerii au fost nevoiți să călătorească 4 ore lângă...
- România, în liga mare a roboticii: AutoVortex duce tricolorul la Dallas, cu sprijinul Fundației Dan Voiculescu...
- Au sau nu voie profesorii să confiște telefoanele elevilor? Au si câte două la ei: "Culmea, părinţii știu"
- Înscrieri la clasa pregătitoare. Părinţii care şi-au făcut viză de flotant pentru un loc la şcoli de renume:...
- Rezultate dezastruoase la simularea de la română. Elevii de a 8-a, încurcați de câți "i" are cuvântul "copiii"
Aşa s-a ajuns ca un qatarez să câştige, în medie, 11.218 dolari pe lună, cu peste 10% mai mult decât rivalii din Macao, stat care ocupă locul 2 în topul celor mai stabile ţări din punct de vedere financiar.
Spre deosebire de Qatar, Macao şi-a dezvoltat nivelul de trai graţie turismului şi a jocurilor de noroc, fiind asemănat de multe ori cu Las Vegas.
Podiumul este completat de Luxemburg, ţară considerată un adevărat paradis fiscal, unde mulţi bogaţi ai lumii caută să-şi investească banii în sistemul bancar. În plus, Luxemburg o duce bine graţie exporturilor, în special de metal, dar şi a turismului, având multe obiective atractive.
România nu apare în TOP 50, în schimb se remarcă state precum Bahamas, Estonia, Lituania, Aruba sau Trinidad Tobago.
De altfel, ultima ţară din clasament este Malaezia, unde venitul mediu este undeva la 2.700 de dolari pe lună, pe cap de locuitor.
Dintre marile forţe ale lumii, Statele Unite ale Americii ocupă locul 12 (aproape 5.400 de dolari pe lună pe cap de locuitor), Germania este pe 19 (aproape 4.500 de dolari pe lună pe cap de locuitor), Franţa este pe locul 28 (aproape 4.000 de dolari pe lună pe cap de locuitor), iar Marea Britanie ocupă abia locul 29 (3.898 de dolari pe lună pe cap de locuitor).
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰