Antena Meniu Search
x

Video Reacţia unei eleve când a aflat ce note a luat la Bacalaureat. Daria: "A fost şi un pic de şoc"

Educaţia se laudă anul acesta cu rezultate de top la Bacalaureat: 162 de medii de 10 la nivel naţional. Ministrul recunoaşte însă că perfomanţa vine mai ales ca urmare a simplificării materiei după pandemie. Mai mult, a fost cel mai mic număr de elevi înscrişi din ultimele decenii. Doar 40% dintre copiii care au început şcoala acum 12 ani au trecut bac-ul. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 27.06.2022, 21:20

Vezi și

89 de mii de elevi au promovat examenul de Bacalaureat, iar cei mai mulţi dintre aceştia cu note surprizător de mari, chiar şi pentru ei.  

Absolvent: E bine, chiar mă aşteptam mai puţin la română, dar a fost bine. 

Reporter: Ce planuri ai mai departe? 

Absolvent: Nu ştiu, habar n-am. Momentan vreau să mă bucur că am luat BACUL. 

Pe acelaşi subiect

Mădălina Iacob, reporter Observator: Cele mai mari note le-au obţinut elevii din Cluj, Galaţi şi Bucureşti. La coada clasamentului se află şcolile din Ilfov, Giurgiu şi Călăraşi, acolo unde cei mai mulţi nu au reuşit să promoveze nici măcar o probă a examenului de Bacalaureat. 

Sunt cele mai mari note din ultimii zece ani. Rata de promovare doar pentru promoţia din acest an depăşeşte 78 la sută. 

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Se datorează simplificării materiei de examen din care s-au eliminat acele conţinuturi care au fost predate pe parcursul perioadei în care şcolilie au fost închise. 

162 de elevi au promovat examenul de bacalaureat cu nota 10 pe linie 

162 de elevi au reuşit performanţa mediei 10 pe linie în acest an. 

Daria, elevă Colegiul Gheorghe Lazăr: Am intrat pe site, am pus codul, şi am văzut, limba română scris, 10, matematică scris,10, fizică teoretic scris 10. Am zis, nu am cum să fiu eu asta! Mai introduc o dată codul. A fost şi un pic de şoc, nu mă aşteptam, dar mă bucur. 

Daria vrea să facă performanţă în continuare în Bucureşti, la o facultate de informatică şi calculatoare. Tot în ţară vrea să rămână şi Pavel, alt elev de 10. El a avut-o ca profesoară la Sibiu pe prima doamnă, Carmen Iohannis. 

Pavel, elev Sibiu: Am învăţat logic cu scheme, şi am învăţat constant! 

Sofia, elevă Prahova: Nu este un secret, este esenţial să depunem efort, să ne dorim cu adevărat şi să avem încredere că o să reuşim. 

Au fost şi lacrimi luni la avizierele şcolilor, au fost destui cei care au primit calificativul RESPINS la examenul maturităţii. 

Elev: Mai trebuie să mă mai duc încă o dată la română.

Reporter: Pe celelalte le-ai luat?

Elev: Da, cu 5,8 la mate şi 8 la geografie. 

Reporter: Ce notă ai luat?   

Elev: 5,6. 

Din 2027, examenul de BAC s-ar putea schimba radical 

Mai au o şansă la contestaţie sau, dacă nu, la Bacul de toamnă. Până atunci, Ministrul Educaţiei pregăteşte şi Legea Educaţiei cu noua structură a examenelor de clasa a opta şi a douăsprezecea. 

Sorin Câmpeanu, ministrul Educaţiei: În 2027 cel mai devreme putem sa avem un examen de bacalaureat radical schimbat. Le spun de acum că imi doresc să se concentreze pe toate disciplinele din trunchiul comun. 

Următorul hop pentru tineri este admiterea la facultate. Iar notele mari de la Bacalaureat vor creşte cu siguranţă şi concurenţa de anul acesta pentru universităţile la care candidaţii sunt admişi cu media de la Bacalaureat. Înscririle încep de săptămâna viitoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Reacţia unei eleve când a aflat ce note a luat la Bacalaureat. Daria: "A fost şi un pic de şoc"