Antena Meniu Search
x

Şcoli cu toaletă modernă la sate, promisiunea făcută de Guvern

Şcoli cu toaletă modernă, microbuze pentru elevi şi gospodării de la sat care ar putea avea condiţii ca la oraş. Sunt doar câteva dintre promisiunile pe care Guvernul le face primarilor din mediul rural.

Vezi și

Şcoli cu toaletă modernă, microbuze pentru elevi şi gospodării de la sat care ar putea avea condiţii ca la oraş. Sunt doar câteva dintre promisiunile pe care Guvernul le face primarilor din mediul rural. Mai mult chiar, Viorica Dăncilă vorbeşte despre credite speciale pentru românii care vor să-şi transforme locuinţa de la ţară.

Încă avem drumuri unde oamenii se împotmolesc în noroi. Şi şcoli cu toaleta în spatele curţii. Doar în judeţul Gorj sunt aproape 100 de unităţi de învăţământ în care elevii suportă zilnic condiţiile insalubre. În localitatea Văgiuleşti, grupul sanitar este folosit la comun de preşcolari, elevi şi profesori. 

Guvernul promite că, de anul viitor, toţi elevii din mediul rural vor învăţa în condiţii decente. Soluţiile ar putea fi împumutate din... Elveţia. 

Ideea containerelor speciale în care vor funcţiona toaletele moderne este privită cu scepticism în teritoriu.

Pe lângă şcolile moderne, Guvernul le-a mai promis primarilor de comune sisteme de canalizare, dar şi de alimentare cu apă potabilă. Viorica Dăncile a mai vorbit despre gospodăriile din mediul rural care ar urma să fie sprijinite pentru a arăta ca cele de la oraş prin programul de dezvoltare a Regiunii Nord-Est.

VIORICA DANCILA, premier: Se are în vedere acordarea a 5.000 de euro pentru fiecare gospodărie şi până la 10.000 euro garanţii pentru credite, dacă o gospodărie are nevoie de mai mulţi bani pentru o locuinţă ca la oraş sau pentru utilajele agricole.

Concret, fiecare român dintr-o zonă mai puţin dezvoltată ar putea lua un împrumut garantat de stat de cel mult zece mii de euro, pentru a face îmbunătăţiri în gospodărie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Şcoli cu toaletă modernă la sate, promisiunea făcută de Guvern