Antena Meniu Search
x

Surprize şi controverse la prima probă scrisă de Bacalaureat

Operele poeţilor români le-au picat greu absolvenţilor de liceu care au dat astăzi Bacalaureatul. Subiectul cel mai complicat de la limba şi literatura română a semănat izbitor cu cel de anul trecut.

de Redactia Observator

la 06.07.2019, 16:27

Vezi și

Operele poeţilor români le-au picat greu absolvenţilor de liceu care au dat astăzi Bacalaureatul. Subiectul cel mai complicat de la limba şi literatura română a semănat izbitor cu cel de anul trecut. Aceiaşi trei autori au fost prezenţi pe foaie şi anul acesta. Spre dezamăgirea adolescenţilor care spun că ar fi scris ceva dacă pica romanul. Alţii au pariat pe informaţiile lansate pe internet. Caragiale s-a rostogolit în online, dar n-a ajuns în subiecte. 

Edi s-a pregătit doar o zi pentru proba la limba română. Spune că nu reuşeşte să înveţe pe de rost eseurile de la literatură. Oricum, înainte să intre în sala de examen, era convins că va pica pe subiect. Caragiale. Aşa reieşea de pe toate forumurile elevilor. Dar au avut parte de o surpriză. 

Deşi îşi făceau anumite calcule, fix poezia nu i-a ocolit. La profilul real, tinerii au prezentat particularităţile unui text poetic din George Bacovia sau Lucian Blaga, iar la profilul uman, au avut de ales între Tudor Arghezi şi Ion Barbu. 

Trei dintre poeţi au fost pe foaia de examen şi anul trecut. Doar Eminescu a fost înlocuit cu Bacovia. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe alţii, i-au nemulţumit partea de argumentare şi exerciţiile de vocabular. 

Tot pe Internet, de ieri, au circulat şi veştile că poezia lui Blaga va fi în top la examen. Un elev din Ploieşti susţine că a prezis subiectele de la Bac, printr-o magie doar de el ştiută. 

Filmarea este postată pe Youtube incă de acum două zile. 

Oricum, profesorii reclamă că specialiştii din Ministerul Educaţiei nu riscă să mai propună subiecte noi, deşi elevii ar avea nevoie de schimbarea întregii programe pentru Bacalaureat. Au nevoie de mai multă creativitate, fără texte memorate. 

Următoarea probă este la limba şi literatura maternă. În data de 3 iulie, elevii trebuie să susţină proba obligatorie a profilului, asta înseamnă matematică sau istorie. În data de 4 iulie proba la alegere a specializării, iar în data de 8 iulie vor veni şi primele rezultate. Rezultatele finale, însă, vor fi afişate în data de 13 iulie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Surprize şi controverse la prima probă scrisă de Bacalaureat