Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Live Text Rusia reintră în calculele pentru optimile Euro 2020, după victoria cu Finlanda

Naţionala de fotbal a Rusiei a bifat, miercuri, prima victorie de la Euro 2020, 1-0 cu Finlanda, într-un meci jucat în Grupa B, grupă din care mai fac parte Belgia şi Danemarca.

de Redactia Observator

la 16.06.2021 , 18:07

  • Rusia şi Finlanda fac parte din Grupa B de la Euro 2020, grupă în care au mai fost repartizate Belgia şi Danemarca.
  • Meciurile de la Euro 2020 se joacă în perioada 11 iunie - 11 iulie.
  • Min. 94 - Este final de meci. Rusia se impune, cu 1-0, după un meci în care ruşii au punctat înainte de finalul primei reprize, iar apoi au reuşit să ţină de rezultat.
  • Min. 49 - Teemu Pukki ratează finalizarea la poarta lui Safonov, după o cursă în care a depăşit în viteză doi adversari.
  • Min. 45+2 - 0-1 Ce finalizare! Rusia găseşte un moment de inspiraţie chiar înainte de pauză. Ozdoev îl găseşte în drepta careului pe Aleksei Miranchuk cu o pasă pe jos, iar mijlocaşul Atalantei face un un-doi cu Dzyuba, care apoi plasează mingea pe colţul lung şi îl învinge pe Hradecky.
  • Min. 26 - Mário Fernandes se chinuie. A oferit o potențială pasă decisivă cu capul, dar s-a lovit în cădere și a fost nevoie să fie înlocuit. A intrat Viaceslav Karavaev.
  • Min. 13 - Aleksei Miranchuk oferă o pasă de gol, găsindu-l pe Dzyuba în careu, care se întoarce și șutează în dreapta lui Hradecky. De la margine se ridică însă fanionul pentru ofsaid.
  • Min. 3 - Joel Pohjpanpalo a deschis scorul pentru Finlanda, însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid după intervenția VAR.
  • Min. 1 - A început partida de la Sankt Petersburg

Rusia a câștigat toate cele patru jocuri disputate împotriva Finlandei de la dobândirea independenței, în 1992, înscriind 15 goluri și primind unul singur. Antrenată de Guus Hiddink în calificările pentru CM 2010, Rusia s-a impus cu 3-0 și la Moscova și la Helsinki. În preliminariile pentru Euro 1996 diferența a fost și mai mare: 6-0 în capitala finlandeză, apoi un 3-1 în Rusia.

Singura victorie a Finlandei împotriva Rusiei datează din 1912, la Jocurile Olimpice, când nordicii au câștigat cu 2-1 la Stockholm și au terminat apoi pe locul patru în competiție. URSS a câștigat opt și a remizat 5 partide cu Finlanda, între 1957 și 1988. Cea mai dură înfrângere a Finlandei este tot cu URSS, un 0-10 în calificările pentru Cupa Mondială din 1958. Rușii au mai marcat zece goluri și într-un amical din 1978, scor 10-2.

Articolul continuă după reclamă

Echipele de start în Finlanda - Rusia:

Pe acelaşi subiect

Finlanda: 1. Lukas Hradecky - 4. Joona Toivio, 2. Paulus Arajuuri (căpitan), 3. Daniel O'Shaughnessy - 11. Rasmus Schueller, 6. Glen Kamara - 22. Jukka Raitala, 8. Robin Lod, 18. Jere Uronen - 10. Teemu Pukki, 20. Joel Pohjanpalo. Selecţioner: Markku Kanerva.

Rezerve: 12. Jesse Joronen, 23. Anssi Jaakkola - 5. Leo Vaisanen, 9. Fredrik Jensen, 13. Pyry Soiri, 14. Tim Sparv, 17. Nikolai Alho, 19. Joni Kauko, 21. Lassi Lappalainen, 24. Onni Valakari, 25. Robert Ivanov, 26. Marcus Forss.

Rusia: 16. Matvei Safonov - 2. Mario Fernandes, 3. Igor Diveev, 14. Gheorghi Djikia, 23. Daler Kuziaev - 11. Roman Zobnin, 8. Dmitri Barinov, 7. Magomed Ozdoev - 15. Aleksei Miranciuk, 22. Artem Dziuba (căpitan), 17. Aleksandr Golovin. Selecţioner: Stanislav Cercesov.

Rezerve: 1. Anton Şunin, 12. Iuri Diupin - 4. Viaceslav Karavaev, 5. Andrei Semenov, 6. Denis Cerîşev, 9. Aleksandr Sobolev, 10. Anton Zabolotnîi, 19. Rifat Jemaletdinov, 21. Daniil Fomin, 24. Roman Evgheniev, 25. Denis Makarov, 26. Maksim Muhin.

Arbitru din Italia, la centru în Finlanda - Rusia

Arbitru: Danny Makkelie; arbitri asistenţi: Hessel Steegstra, Jan de Vries (toţi din Olanda); al patrulea oficial: Istvan Kovacs; arbitru de rezervă: Vasile Florin Marinescu (România)

Arbitru video: Pol van Boekel (Olanda); arbitri asistenţi video: Kevin Blom (Olanda), Benjamin Pages, Jerome Brisard (ambii din Franţa)

Delegat UEFA: Artur Azarian (Armenia), observator UEFA pentru arbitri: Pascal Garibian (Franţa)

Parcursul Finlandei şi Rusiei la EURO 2020

Echipa Finlandei, debutantă la un turneu final, a produs prima surpriză de la EURO 2020, după un meci cu o desfăşurare aparte, în care au învins Danemarca, a cărei prestație în repriza secundă a fost influenţată de momentul dramatic prin care a trecut mijlocaşul Christian Eriksen. Golul Finlandei a fost înscris de Joel Pohjanpalo (60), la singurul şut pe poartă al echipei sale.

Acesta a reluat cu capul de lângă Christensen, la centrarea lui Uronen. Danezii au primit penalty în min. 73, când Poulsen a fost faultat de Arajuuri, dar Pierre-Emile Hoejbjerg a executat foarte slab şi Hradecky a apărat (74).

Rusia, de cealaltă parte, a pierdut la scor meciul de la Sankt Petersburg cu Belgia, 0-3. Lukaku a fost autorul unei „duble”, pe care i-a dedicat-o colegului său de la Inter, Christian Eriksen.

Finlanda - victorie la debutul într-un turneu major

Meciul cu Danemarca a fost debutul Finlandei la Campionatul European de fotbal. Cel mai aproape de calificare au fost în preliminariile din 2008, când nu au reuşit să învingă Portugalia în ultimul meci, permiţându-le adversarilor să meargă mai departe graţie unui 0-0 la Porto.

Finlanda este a 34-a ţară care se califică la EURO, în istorie, şi una dintre cele două debutante la turneul din 2021, alături de Macedonia de Nord. De reţinut este şi faptul că Finlanda nu s-a calificat niciodată la Cupa Mondială, deci aceasta va fi prima apariţie la un turneul final major.

Finlanda a avut 18 meciuri - şi trei campanii de calificare întregi - fără victorie în preliminariile EURO, înainte să obţină un 3-0 cu Grecia în mai 1976.

Rusia - cel mai rapid gol din istoria Euro 2020

Rusia se află la a 12-a participare la turneul final al EURO. Ultimele cinci participări au fost consecutive, iar ca națiune independentă se află la a șasea din șapte participări. Precedentele șase participări au fost sub steagul URSS, în acea perioadă înregistrându-se de altfel și singurul succes al ei. Cu legendarul portar Lev Iașin între buturi, URSS a câștigat trofeul în 1960. Uniunea Sovietică a mai jucat finala de trei ori (1964, 1972, 1988), în timp ce în era post sovietică cea mai bună performanță datează din 2008, când Guus Hiddink i-a dus până în semifinale după o victorie cu Olanda, scor 3-1, în „sferturi”. A fost totodată singura ocazie în care Rusia a „ieșit” din grupe.

Ultima apariție în finală a URSS este marcată de un moment definitoriu în istoria EURO. Sovieticii au fost învinși atunci de Olanda, după ce Rinat Dasaev a încasat unul dintre cele mai grozave goluri din istoria competiției, un voleu excepțional din unghi închis al lui Marco van Basten, care a stabilit în minutul 54 scorul final, 2-0.

Rusia are și ea un motiv de mândrie. Ea deține recordul pentru cel mai rapid gol înscris în competiție. Dmitri Kirichenko a marcat după doar 67 de secunde în meciul din grupe la EURO 2004, în fața formației care avea să câștige ulterior competiția, Grecia.

Programul meciurilor din grupa B Euro 2020

Grupa B de la Euro 2020 va avea loc între 12 și 21 iunie 2021, meciurile fiind găzduite de stadioanele Parken din Copenhaga și Krestovsky din Sankt Petersburg.

  • Danemarca - Finlanda - sâmbătă, 12 iunie, Copenhaga, ora 19.00
  • Belgia - Rusia - sâmbătă, 12 iunie, St. Petersburg, ora 22.00
  • Finlanda - Rusia - miercuri, 16 iunie, St. Petersburg, ora 16.00
  • Danemarca - Belgia - joi, 17 iunie, Copenhaga, ora 19.00
  • Rusia - Danemarca - luni, 21 iunie, Copenhaga, ora 22.00
  • Finlanda - Belgia - luni, 21 iunie, St. Petersburg, ora 22.00

Clasament Grupa B

  • 1. Belgia - 3 puncte
  • 2. Finlanda - 3 puncte
  • 3. Danemarca - 0 puncte
  • 4. Rusia - 0 puncte
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Euro 2020 » Rusia reintră în calculele pentru optimile Euro 2020, după victoria cu Finlanda