Antena Meniu Search
x

A fost prins criminalul care a ucis un afgan și a rănit un altul, în gara din Timișoara

Bărbatul care a ucis un afgan și a rănit un altul în 19 aprilie, în apropierea gării din Timișoara, a fost prins în Grecia. Anunțul a fost făcut de Lucian Bode, ministrul de Interne. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 18.06.2021, 14:45

A fost prins criminalul care a ucis un afgan și a rănit un altul, în gara din Timișoara - Observator
  • În 19 aprilie, doi afgani au fost înjunghiaţi pe o stradă din Timişoara, în apropierea Gării de Nord, după o încăierare între două grupuri de migranţi.
  • După crimă, principalul suspect a fugit, fiind dat în urmărire internațională.

El a fost găsit, aseară, pe aeroportul din Atena. Individul, care a dispărut la scurt timp după crimă, fiind dat în urmărire internațională, urmează să fie adus la București, pentru a fi anchetat.

„În urma cooperării polițienești internaționale, dintre autoritățile din România și autoritățile din celelalte state membre UE, seara trecută, a fost reținut, în Grecia, un bărbat, cetățean afgan, urmărit la nivel internațional, pentru omorul comis în Timișoara, anul acesta”, au informat reprezentanții IGPR. Conform acestora, urmează a fi derulată procedura de predare, prin Ministerul Justiției. După aprobarea predării, o escortă a Poliției Române se va deplasa în Grecia, pentru a-l aduce în țară, în vederea continuării cercetărilor în cadrul dosarului penal.

Răfuiala migranților în gara din Timișoara, încheiată cu o crimă

Reamintim că, în 19 aprilie, doi afgani au fost înjunghiaţi pe o stradă din Timişoara, în apropierea Gării de Nord, după o încăierare între două grupuri de migranţi.

Pe acelaşi subiect

Potrivit martorilor, scandalul a izbucnit pe malul Canalului Bega, pe Splaiul Nicolae Titulescu. Acolo, mai mulţi migranţi s-au luat la ceartă, iar doi afgani au fost înjunghiaţi. Aceştia au reuşit să fugă până pe Bulevardul Dragalina unde, din cauza rănilor, s-au prăbuşit. Oamenii care i-au observat au sunat la numărul de urgenţe 112, iar mai multe echipaje de la Ambulanţă şi Poliţie au fost chemate acolo. Cei doi răniţi au fost duşi la spital, însă unul dintre ei a murit. 

„În fapt, s-a reținut că în cursul după-amiezii de 19.04.2021, în jurul orei 1636, inculpatul A.F., cetățean afgan, în timp ce se deplasa alături de alți trei migranți afgani, pe bulevardul Republicii din Timișoara, ar fi aplicat, în spate, victimei I.A.J., la rândul său migrant, o lovitură cu un cuțit, producându-i o plagă înjunghiată penetrantă, soldată cu hemoragie, leziune traumatică gravă ce a condus la decesul victimei, în scurt timp, la spital. În prealabil, în același context, inculpatul A.F. ar fi aplicat o lovitură de cuțit și unui alt migrant, respectiv persoanei vătămate K.N., lovitură soldată cu o plagă înjunghiată care a impus internarea acestuia, în vederea acordării de îngrijiri medicale”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunașlul Timiș.

După comiterea faptelor, inculpatul a fugit, fiind dat în urmărire internațională.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi cumpărat vreodată jucării second hand copilului dumneavoastră?
Observator » Evenimente » A fost prins criminalul care a ucis un afgan și a rănit un altul, în gara din Timișoara