Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Care a fost cauza accidentului de groază din Sibiu dintre cele două autocare pline de elevi. O fată a suferit ruptură de splină

Impact violent între două autocare cu elevi, în apropiere de Sibiu. Zeci de adolescenţi au ajuns azi-noapte la spital din cauza accidentului. 13 ambulanţe şi maşini de pompieri au ajuns la faţa locului şi cel puţin 20 de doctori şi paramedici le-au oferit copiilor primul ajutor. Salvările i-au dus apoi pe răniţi la spitalele din Sibiu. 

de Redactia Observator

la 27.04.2023, 20:11

Vezi și

În cele două autocare erau elevi între 15 şi 18 ani de la seminarul Teologic din Braşov. Se întorceau acasă, după ce vizitaseră o mănăstire din Sălaj. După apelul la 112, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi SMURD au dat alarma. Un număr impresionant de salvatori au fost trimişi la faţa locului, pregătiţi de ce e mai rău. 

Bogdan Cileag, UPU Smurd SibiuS-a declanşat planul roşu, au fost aduse echipaje suplimentare, chiar din timpul liber.  

Andreea Ştefan, ISU SibiuÎn accident au fot implicate 93 de persoane, dintre care 86 minori şi 7 adulţi. La spital au ajuns 33 de minori şi un adult. 

Elevii au primit ajutor medical la faţa locului, majoritatea suferind atacuri de panică

Pe acelaşi subiect

Elev: Autocatul a frânat, eu m-am speriat. A fost un şoc pentru mine. Am căzut printre scaune.

În vreme ce elevii erau duşi la spital cu ambulanţele, profesorii care îi însoţeau îi linişteau pe părinţii adolescenţilor.

Camelia Grigore, manager Spitalul de Pediatrie Sibiu: Am anunţat toţi şefii de secţie să anunţe toţi medicii care puteau fi disponibilizaţi să fie la faţa locului, însemnând încă o tură de medici în urgenţe. 

Din fericire, doar 3 adolescenţi au rămas internaţi peste noapte. În starea cea mai gravă este o fată, care are ruptură de splină.

Animaţie. Cum s-a produs accidentul

Poliţiştii care anchetează accidentul au aflat că cele două autocare cu elevi mergeau unul în spatele celuilalt. S-au tamponat când cel din faţă a încetinit pe neaşteptate. Şoferul lui susţine că s-a speriat de o manevră făcută de o maşină care venea din sens opus şi deschidea calea unui convoi agabaritic.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Partea din faţă a acestui autocar a fost total distrusă în urma impactului. Vehiculul a intrat cu putere, din spate, în autocarul care circula în faţa lui. 

Nicolae Pustiu, şofer de autocar:  A frânat brusc. Deci nu este de păstrat distanţa. Eu voiam să intru pe sensul celălat, dar veneau maşini. 

Bogdan Maxim, şef serviciu rutier: Principala cauză de producere a evenimentului a fost nepăstrarea distanţei de siguranţă în mers. Fireşte că se va întocmi un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. 

Planul Roşu a fost dezactivat la două ore de la accident. După ce au fost elevaluaţi la camera de gardă, majoritatea elevilor şi-au continuat drumul spre casă cu alte autocare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Care a fost cauza accidentului de groază din Sibiu dintre cele două autocare pline de elevi. O fată a suferit ruptură de splină