Antena Meniu Search
x

Atenţie, şoferi! SE RIDICĂ MAŞINILE şi în sectorul 3. Află unde NU AI VOIE să parchezi şi cum îţi poţi recupera autoturismul

Rând pe rând, în sectoarele din Capitală încep să se ridice maşinile. Aşa că, şoferii care parchează pe spaţiul verde, pe trecerile de pietoni sau în zona şcolilor riscă să rămână fără maşini. 

Rând pe rând, în sectoarele din Capitală încep să se ridice maşinile. Aşa că, şoferii care parchează pe spaţiul verde, pe trecerile de pietoni sau în zona şcolilor riscă să rămână fără maşini. 

De curând, şi Consiliul Local al Sectorului 3 a adoptat regulamentul. Asta după ce şoferii au început să nu mai ţină cont de reguli simple ale bunului simţ şi blochează şi circulaţia. 

În urmă cu câteva zile, primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, spunea că maşinile se vor ridica în cazul unor abateri grave, cum ar fi staţionarea pe trecerea de pietoni şi pe spaţiul verde sau atunci când nu se respectă programul de salubrizare.

„Suntem conştienţi şi noi de faptul că oamenii trebuie să-şi parcheze undeva maşina, dar nu trebuie exagerat. Spaţii verzi, treceri de pietoni, zone foarte aglomerate, cum sunt pieţele – acolo o să punem indicatoare. O să vedeţi că scrie în lege: nu poţi ridica maşini de oriunde, doar unde ai indicatatorul de ‘Atenţie, se ridică maşini’. Vom amplasa acele indicatoare doar în zonele de care discutăm”, declara Negoiţă.

Potrivit edilului, măsura este prevăzută într-un regulament adoptat de Consiliul Local elaborat pentru fluidizarea traficului, protejarea persoanelor cu dizabilităţi şi asigurarea parcării vehiculelor în condiţii de siguranţă. 

În urmă cu câteva zile, şi Primăria Sectorului 5 a început să ridice maşinile abandonate pe spaţiul public.

„Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 5 a demarat o nouă etapă a acţiunii de ridicare a autovehiculelor fără stăpân şi abandonate pe domeniul public, care, pe lângă aspectul total inestetic indus, ocupau locuri de parcare şi îngreunau traficul pietonal pe trotuare. Demersul se înscrie în seria celor întreprinse în scopul salubrizării şi eliberării domeniului public. În urma monitorizărilor realizate de poliţiştii locali, cât şi în urma sesizărilor primite de la cetăţeni, pe raza Sectorului 5 au fost identificate aproximativ 100 de astfel de autovehicule, care vor fi ridicate etapizat în perioada imediat următoare”, se arată în comunicatul Primăriei Sectorului 5.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Atenţie, şoferi! SE RIDICĂ MAŞINILE şi în sectorul 3. Află unde NU AI VOIE să parchezi şi cum îţi poţi recupera autoturismul