Antena Meniu Search
x

Bărbatul împușcat mortal de polițiști, în București, era obligat să ia tratament psihiatric

Un tânăr a murit la spital, după ce un poliţist l-a împuşcat într-un hotel din nordul Capitalei. Bărbatul, înarmat cu o foarfecă, îşi atacase vecinii, iar pe agenţii veniţi să-l calmeze a încercat să-i omoare. Doi poliţişti au fost răniţi. Agresorul împuşcat mortal era obligat să ia tratament psihiatric, după ce în 2016 a intrat intenţionat cu maşina în gardul Guvernului. Informaţii care vă pot afecta emoţional.

de Redactia Observator

la 22.04.2020, 22:28

Vezi și
  • Individul ar fi trebuit să urmeze tratament psihiatric
  • Împușcat de polițiști, a murit la spital trei ore mai târziu

Bucureşti, ora 4 dimineaţa. Se dă alarma la 112. Un bărbat dezbrăcat şi înarmat cu o foarfecă iese pe holul unui hotel din cartierul Pajura şi începe să ţipe.

Prima persoană care l-a văzut pe suspect a fost chiar paznicul clădirii. Bărbatul a coborât la el dezbrăcat şi a început să îl ameninţe, moment în care a pus mâna pe telefon şi i-a anunţat pe poliţişti.

Doi agenţi de la Secţia 5 de Poliţie sunt trimişi să aplaneze scandalul.

În momentul in care au ajuns, polițtiștii au intrat în imobil și l-au găsit pe bărbat la etajul al 3-lea al blocului, au încercat să îl imobilizeze, moment în care unul dintre agenți a fost rănit.

Bărbatul împușcat era foarte violent

După ce l-a tăiat la mână pe primul agent, individul a fugit spre lift şi a urcat până la etajul 13, cu poliţiştii pe urme. Acolo, tânărul îi atacă din nou. Al doilea agent e rănit la picior. E momentul în care, în faţa agresorului înarmat cu o foarfecă şi cu o pilă ascuţită, unul din poliţişti deschide focul.

Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei - După somaţie, unul dintre poliţişti a executat foc de avertisment iar ulterior, asupra celui în cauză, rănindu-l.

Rănit în şold şi în torace, tânărul e împuşcat e transportat la spital. Trei ore mai târziu, moare.

Între timp, mai multe echipaje de poliţie sosesc la hotel. Martorii încep să dea declaraţii. Paznicul clădirii e dus la audieri.

În timp ce anchetatorii adună probe de la fiecare etaj, şefii poliţiei dau explicaţii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Bogdan Despescu, chestor șef de poliție - Forţele de intervenţie folosesc resursa letală numai atunci când altă cale nu mai există. Transmitem condoleanţe familiei în cauză.

Cosmin Andreica, sindicatul Europol - Dacă colegii noştri nu ar fi executat acele focuri de armă, probabil că în acest moment vorbeam despre un poliţist ucis şi nu despre un agresor anihilat.

Bărbatul împuşcat avea 37 de ani şi locuia, spun martorii, împreună cu o rudă în imobilul unde a avut loc incidentul. E acelaşi individ care, în ianuarie 2016, a intrat intenţionat cu maşina în porţile Guvernului. A vrut să demonstreze cât de uşor poate avea loc un incident terorist în România.

Acuzat de tulburarea liniştii publice şi de distrugere, a fost obligat de instanţă să urmeze temporar un tratament psihiatric.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Bărbatul împușcat mortal de polițiști, în București, era obligat să ia tratament psihiatric