Antena Meniu Search
x

Bătrânică din Calafat, jefuită de 100.000 de lei de o fată de 15 ani

O femeie de 84 de ani, din Calafat, județul Dolj, a fost jefuită de o fată de 15 ani. Copila i-a furat 100.000 de lei, bani pe care bătrâna îi obținuse după vânzarea unei case. Poliţia a recuperat doar 7.000 de lei.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 03.05.2020, 13:17

Bătrâna vânduse o casă, iar în urma tranzacţiei obţinuse o 100.00 de lei
Bătrânică din Calafat, jefuită de 100.000 de lei de o fată de 15 ani - Profimedia / imaginie ilustratuvă
  • Bătrâna vânduse o casă, iar în urma tranzacţiei obţinuse o 100.00 de lei.
  • Fata de 15 ani a fost arestată la domiciliu, pentru 30 de zile.

O adolescentă de 15 ani este acuzată că i-a furat unei bătrâne 100.000 de lei, bani pe care femeia de 84 de ani din Calafat îi obținuse după vânzarea unei case.

Fata ar fi avut o cheie cu care a deschis locuinţa bătrânei, atunci când aceasta era plecată la piaţă, a intrat în casă şi i-a furat întreaga sumă de bani.

Judecătorii au decis ca fata să fie arestată la domiciliu, pentru 30 de zile. 

Ce spune IPJ Dolj

La data de 27 aprilie a.c., politisti din cadrul Politiei Municipiului Calafat au retinut pentru 24 de ore o minora de 15 ani, banuita de comiterea infractiunii de furt calificat.

Cea in cauza a fost prezentata unitatii de parchet, iar apoi instantei de judecata, care a dispus fata de aceasta masura arestarii la domiciliu pentru o perioada de 30 de zile.

Din cercetarile efectuate, politistii au stabilit ca minora de 15 ani ar fi patruns, la data de 25 aprilie a.c., in locuinta unei femei de 84 de ani, din Calafat, folosind in acest sens o cheie de la una dintre usile de acces in imobil.

Cea in cauza ar fi profitat de absenta persoanei vatamate de la domiciliu, aceasta lipsind pentru aproximativ 1 ora. Astfel, din una dintre incaperi minora ar fi sustras suma de aproximativ 100.000 de lei. Pe parcursul cercetarilor politistii au efectuat 4 perchezitii domiciliare, la locuintele unor persoane din Calafat, inclusiv la domiciliul minorei in cauza.

La respectiva locatie, politistii au gasit cheia de la usa de acces in locuinta persoanei vatamate, precum si suma de aproximativ 7.000 de lei, cercetarile fiind continuate pentru recuperarea intregului prejudiciu.

De asemenea, in cauza politistii au dispus efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice in vederea stabilirii existentei discernamantului in ceea ce o priveste pe minora.

Cercetarile sunt continuate de politisti in vederea lamuririi tuturor aspectelor, urmand ca la finalizarea acestora dosarul penal sa fie inaintat unitatii de parchet cu propunerile corespunzatoare.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Bătrânică din Calafat, jefuită de 100.000 de lei de o fată de 15 ani