Antena Meniu Search
x

Video Încă un azil al groazei în Voluntari: bătrâni ţinuţi în sere. Rudele au refuzat să fie duşi la spital şi susţin că le este bine acolo

După descoperirile şocante din azilul groazei din Mureş se fac acum verificări şi lângă Bucureşti. Poliţiştii din Ilfov au găsit un nou azil, în Voluntari, care nu ar avea licenţă de funcţionare. În centru se aflau 28 de beneficiari. În acest caz a fost deschis un dosar penal de către IPJ Ilfov. 

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 28.07.2023, 13:24

Vezi și

În urma unor ample controale la nivelul întregii ţări, autorităţile au ajuns şi la acest centru din Voluntari. Din primele informaţii se pare că unul dintre vecini ar fi făcut o sesizare după ce a văzut mai multe saltele în două sere din vecinătatea acestui azil, 

Poliţiştii au făcut controale şi au constatat că în acel cămin erau internate 28 de persoane în vârstă, însă sunt ţinute fără ca centrul să aibă autorizaţie de funcţionare. Aseară au venit mai multe echipaje medicale care au vrut să-i evalueze medical, iar pe o parte să îi transporte şi la spital, însă aparţinătorii lor au refuzat.

Aceştia spuneau că au internate aici mame, bunici, încă de acum cinci ani, şi că totul este în regulă. Oamenii legii au venit să facă şi astăzi controale şi au deschis un dosar penal pentru că centrul nu are licenţă de funcţionare, dar şi pentru vătămare corporală din culpă. 

Azilele groazei. Ce spun autorităţile

Pe acelaşi subiect

”La data de 27 iulie a.c., poliţiştii din Ilfov au efectuat verificări la un cămin din Voluntari, unde funcţionează o asociaţie, având ca obiect îngrijirea persoanelor vârstnice. În cadrul verificărilor efectuate, asociaţia nu a putut pune la dispoziţie o licenţă valabilă de funcţionare. În cadrul activităţilor, au fost informaţi reprezentanţi ai Prefecturii Ilfov, precum şi personalul specializat din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Ilfov, pentru luarea măsurilor legale din competenţă”, a transmis, vineri, IPJ Ilfov.

În urma verificărilor, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar de urmărire penală, în care fac cercetări pentru exercitarea, fără drept, a unei profesii sau activităţi şi vătămare corporală din culpă. 

De asemenea, în cadrul verificărilor, poliţiştii din Voluntari au aplicat o amendă în valoare de 10.000 de lei, conform art. 2, alin. 3 şi art. 3, pct. 2 din H.G. 301/2012.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteți de acord ca evazioniștii sub 1 milion de euro să scape de închisoare dacă dau banii înapoi?

Observator » Evenimente » Încă un azil al groazei în Voluntari: bătrâni ţinuţi în sere. Rudele au refuzat să fie duşi la spital şi susţin că le este bine acolo