Antena Meniu Search
x

Video "Călătorie" inedită în spaţiul cosmic, la doar 50 de lei. Cum este posibilă experienţa care îţi permite să descoperi universul, alături de Dumitru Prunariu

Călătorie inedită în spaţiul cosmic. Un show imersiv despre univers poate fi vizionat la muzeul MINA din Capitală. Spectacolul se bucură în mod special de interesul celor mici. Astăzi sute de copii au vizionat proiecţia alături de primul şi unicul cosmonaut român, Dumitru Prunariu. 

de Redactia Observator

la 17.03.2024, 19:32

Vezi și

Vizitatorii care ajung la Muzeul Imersiv al Noilor Arte au oportunitatea să călătorească printre stele, planete şi alte corpuri cereşti. "Foarte interesant, ne-a plăcut foarte mult. Nu am avut ocazia până acum să participăm la un asemenea eveniment. A fost interesant să vizitez un loc cu anumite activităţi cu care nu eşti obişnuit".

Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în spaţiu a împărtăşit experienţa sa cu cei mici. "Bizare? Multe pot părea bizare pentru oamenii de jos, dar normale pentru astronauţi. Să vezi cum ziua şi noaptea se schimbă la o oră şi jumătate", spune Dumitru Prunariu.

Spectacolul se concentrează pe sistemul nostru solar şi pe descoperirile pe care le-am făcut. "Soarele răsare apune şi răsare şi apune cu o vitetă foarte mare. Ai impresia că atmosfera de deasupra pământului se desface şi se curbează undeva spre centrul pământului", povesteşte cosmonautul român.

Cosmonautul a zburat în spaţiu pe 14 mai 1981 şi a făcut parte din misiunea Soiuz 40. "În spaţiul cosmic am petrecut opt zile practic. Timp în care am făcut numeroase experimente pentru România".

Pe acelaşi subiect

Singurul român în spaţiu

Lansarea cosmonauţilor în spaţiu este o procedură costisitoare pe care statul român nu şi-o permite. "În primul rând sunt mulţi specialişti care se ocupă de spaţiul cosmic, dar nu sunt pregătiţi să zboare în cosmos. Dar participă la experimente cosmice, avem proiecte şi programe de colaborare cu Agenţia Spaţială Europeană", potrivit lui Dumitru Prunariu.

În Europa de Est există doar câţiva astronauţi. România este implicată în diverse proiecte spaţiale în plan internaţional. "Cosmonauţi propriu zis este mai greu de avut, în primul rând vă daţi seama că o ţară ca România nu are posibilitatea să lanseze oameni în cosmos". Preţul unui bilet este de 50 de lei, iar proiecţia poate fi vizionată până pe 31 iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » "Călătorie" inedită în spaţiul cosmic, la doar 50 de lei. Cum este posibilă experienţa care îţi permite să descoperi universul, alături de Dumitru Prunariu