Antena Meniu Search
x

Înmormântarea Regelui Mihai. Omagiu adus de cele mai importante monarhii din lume

La Palatul Regal este aşteptat să ajungă, în câteva ore, şi Prinţul Charles.

Vezi și

La Palatul Regal este aşteptat să ajungă, în câteva ore, şi Prinţul Charles. Moştenitorul coroanei britanice şi nepotul Regelui Mihai aterizează în această noapte la Bucureşti. Va sta alături de alte capete încoronate ale lumii, care au venit deja să-l plângă pe ultimul monarh al României. Printre ei, Principesa Muna a Iordaniei şi Regele Simeon al doilea al Bulgariei, cel care, la fel ca Regele Mihai, a fost încoronat la 6 ani. 

Un tablou cât o istorie. Regele Mihai, alături de capetele încoronate, la jubileul de diamant al Reginei Elisabeta a doua a Marii Britanii. Cu toţii se amuză la glumele suveranei.

După cinci ani, familiile regale se reunesc la căpătâiul ultimului monarh al României. Aici au ajuns, imediat dupa ora 13 şi jumătate, Regele Juan Carlos al Spaniei şi soţia sa Sofia, cea care spunea că regele nostru este vărul ei preferat. 

În haine de doliu a ajuns la Bucureşti şi Principesa Muna Al Hussein, mama actualului rege al Iordaniei, Abdullah Al doilea.

Pe acelaşi subiect

În această după amiază a fost aşteptat şi Marele Duce de Luxemburg, Henri. Iar la noapte, cu un avion privat, va ajunge şi Prinţul Charles. Într-un interviu, moştenitorul coroanei britanice, cel alături de care au copilărit principesele Margareta şi Elena, se declara impresionat de destinul unchiului său. 

La catafalcul Regelui Mihai a ajuns, încă de ieri, Regele Simeon al doilea al Bulgariei. Cu capul plecat, acesta a ascultat slujba alături de Principesa Margareta şi Principele Radu. 

Asemeni Regelui Mihai, Simeon al II-lea a fost încoronat la vârsta de 6 ani. Şi este singurul monarh care, după ce a părăsit tronul, a devenit premier. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Înmormântarea Regelui Mihai. Omagiu adus de cele mai importante monarhii din lume