Antena Meniu Search
x

Ce este Planul Alb, activat după incendiul de la secția ATI la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Echipaje din Călăraşi şi Ialomiţa au fost trimise

Un incendiu a izbucnit, vineri, la secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa, autorităţile activând Planul roşu de intervenţie. Ulterior, a fost activat și Planul Alb, potrivit Ziua de Constanța.

de Redactia Observator

la 01.10.2021, 11:34

Vezi și

 ISU Constanța confirmă decese în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, potrivit unor surse ar fi 9 persoane decedate. Forțele de intervenție au fost suplimentate cu echipaje ale ISU Călărași și ISU Ialomița. Din Călărași au fost trimise șapte ambulanțe SMURD și o autospecială pentru transport victime multiple, iar din Ialomița, o ambulanță SMURD și una de transport victime multiple. ”De la nivelul ISU CONSTANȚA au fost mobilizate la locul intervenției 10 echipaje stingere, 1 descarcerare, 2 autoscări, 2 autospeciale pentru transport victime multiple, 1 spital mobil, 8 ambulanțe SMURD tip B2, 1 ambulanță SMURD tip C. Totodată, de la nivelul Serviciului Județean de Ambulanță au intervenit 10 ambulanțe” conform IGSU.

Toate cele zece paturi de la Secția de Terapie Intensivă erau ocupate, spun autoritățile. Pacienții în stare gravă vor fi transferați la Spitalul Municipial Medgidia. Restul pacientilor vor fi împărtiți în unitățile spitalicesti unde sunt locuri, potrivit Ziua de Constanța.  În proximitatea locului desfăşurării intervenţiei se instalează un spital mobil pentru triajul pacienţilor.

Fiecare unitate medicală este obligată, prin lege, să dețină un plan alb, pe care să îl aplice în caz de evenimente cu victime multiple.  Planul alb arată modul în care sunt alertați medicii, ce fel de cadre medicale din spital sunt chemate de acasă sau cine devine responsabil de trierea pacienților care urmează să fie aduși in spital.

Din primele informații, incendiul a izbucnit la secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase. Incendiul se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum, iar salvatorii au intervenit pentru evacuarea pacienților. IGSU a activat Planul Roșu de Intervenție și a alocat mai multe autospeciale de stingere și ambulanțe SMURD. Ulterior s-a activat și planul alb, potrivit Ziua de Constanța. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Ce este Planul Alb, activat după incendiul de la secția ATI la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Echipaje din Călăraşi şi Ialomiţa au fost trimise