Antena Meniu Search
x

Cine e persoana cu numărul un milion în campania de vaccinare din România. Medicul Valeriu Gheorghiță a vaccinat-o

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la nivel naţional, a anunțat că a avut onoarea de a fi medicul care vaccinează persoana cu numărul un milion în România.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 03.03.2021, 13:41

Vezi și

Este vorba de o femeie de 86 de ani, cu sechele motorii după o afecțiune neurologică.

”Sunt realmente onorat că azi am avut șansa de a fi medicul vaccinator al persoanei cu numărul un milion din România. E un rezultat pe care îl apreciez ca fiind foarte bun. La debutul campaniei de vaccinare priveam cu mare speranță la acest obiectiv, de a depăși un milion de persoane vaccinate. Iată ca s-a întâmplat!”, a spus medicul Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță a mai spus că a ales să vaccineze astăzi pentru că i-a lipsit în această perioadă contactul cu pacienții săi și a anunțat că intenționează să facă voluntariat în centre, poate chiar în cadrul unor echipe mobile. 

Medicul Cătălin Cîrstoiu a spus că femeia de 86 de ani a fost foarte încântată că a reușit să se vaccineze și că a fost clasată ca persoana cu numărul un milion.

”E o doamnă de 86 de ani cu sechele motorii după o afecțiune neurologică, dar care are un tonus psihic și o comunicare extraordinară. A trecut bine etapa post-vaccinare și este bine”, a spus el.

Femeia a fost vaccinată lângă premierul Florin Cîțu

România a atins, miercuri, pragul de un milion de persoane vaccinate anti-Covid, de la debutul campaniei și până acum, la nivel național. O femeie în vârstă, cu mai multe afecțiuni, este cea cu numărul un milion care primește vaccinul, la eveniment fiind prezent inclusiv premierul Florin Cîțu.

”Un moment la care, în 27 dececembrie ne uitam și voiam să vină cât mai repede. Lucrurile vor merge mult mai rapid de acum înainte. Ținta inițială era să avem un milion până la sfârșitul lunii martie, am fost mai aproape. (...) Campania de vaccinare merge bine, suntem în top în Europa”, a spus Florin Cîțu, într-o scurtă conferință de presă dedicată evenimentului.

Campania de vaccinare a început în 27 decembrie cu personalul medical şi cel din centrele medico-sociale şi a continuat cu cea de-a doua etapă, care se derulează în prezent.

Etapa a doua se adresează persoanelor de peste 65 de ani, celor cu boli cronice, persoanelor din centrele rezidenţiale, celor cu dizabilităţi, dar şi persoanelor din anumite sectoare considerate esenţiale. Ulterior, în cea de-a treia etapă se trece la vaccinarea în masă a populației.

România își vaccinează populația cu trei seruri, Pfizer, Moderna și AstraZeneca, singurele autorizate în Uniunea Europeană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Cine e persoana cu numărul un milion în campania de vaccinare din România. Medicul Valeriu Gheorghiță a vaccinat-o