Antena Meniu Search
x

Video Florin Cîțu, în ziua în care România a ajuns la un milion de persoane vaccinate împotriva Covid: ”Lucrurile vor merge mult mai rapid de acum înainte”

România a atins, miercuri, pragul de un milion de persoane vaccinate anti-Covid, de la debutul campaniei și până acum, la nivel național. O femeie în vârstă, cu mai multe afecțiuni, este cea cu numărul un milion care primește vaccinul, la eveniment fiind prezent inclusiv premierul Florin Cîțu.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 03.03.2021, 14:29

Florin Cîțu, în ziua în care România a atins pragul de un milion de persoane vaccinate:
Florin Cîțu, în ziua în care România a atins pragul de un milion de persoane vaccinate: - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta
  • Florin Cîțu a subliniat că, în ciuda reușitei campaniei de vaccinare, nu este momentul pentru relaxare.
  • Campania de vaccinare a început în 27 decembrie 2020, cu personalul medical şi cel din centrele medico-sociale.

”Un moment la care, în 27 dececembrie ne uitam și voiam să vină cât mai repede. Lucrurile vor merge mult mai rapid de acum înainte. Ținta inițială era să avem un milion până la sfârșitul lunii martie, am fost mai aproape. (...) Campania de vaccinare merge bine, suntem în top în Europa”, a spus Florin Cîțu, într-o scurtă conferință de presă dedicată evenimentului.

”Doar în martie o să primim 2,6 milioane de doze de vaccin, ceea ce înseamnă că vom putea porni cu faza a treia, fără faza a treia, toată lumea în faza a treia pe 15 martie. Deci vom porni vaccinarea generală. Rămâne în continuare ținta de a avea 10,4 milioane de români vaccinați la sfârșitul lui septembrie”, a mai spus premierul.

Citește și:

Premierul Florin Cîțu a subliniat că, în ciuda reușitei campaniei de vaccinare, nu este momentul pentru relaxare și a făcut apel la populație să continue să respecte regulie și să poarte mască.

”În același timp, trebuie să readuc aminte că dacă vrem să scăpăm de pandemie, trebuie să respectăm toate regulile impuse în spațiul public, precum purtarea măștii. Am văzut foarte mulți oameni care nu mai poată mască în spațiul public. Fac apel și la Ministerul Afacerilor Interne, o să vorbesc cu ministrul Lucian Bode, să mă asigur că vom avea mai mulți lucrători MAI care să își facă treaba. Văd peste tot oameni care nu poartă mască, nu ne putem relaxa în acest moment”, a spus Florin Cîțu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Trei vaccinuri disponibile în România: Pfizer, Moderna şi Astrazeneca

Campania de vaccinare a început în 27 decembrie cu personalul medical şi cel din centrele medico-sociale şi a continuat cu cea de-a doua etapă, care se derulează în prezent.

Etapa a doua se adresează persoanelor de peste 65 de ani, celor cu boli cronice, persoanlor dn centrele rezidenţiale, celor cu dizabilităţi, dar şi persoanelor din anumite sectoare considerate esenţiale.

”Ţinând cont de faptul că pentru etapa a doua avem aproximat un număr de 5-6 milioane de persoane eligibile, dacă aplicăm o intenţie de vaccinare de 60-70% vorbim de 3-4 milioane de persoane care ar putea să fie vaccinate. Pot să vă spun că pentru luna aprilie, foarte probabil, vom avea mai mult de 3 milioane de doze disponibile. În centrele de vaccinare vom avea locuri disponibile şi pentru persoanele din etapa a treia, aşa încât să avem o activitate cât se poate de fluentă şi continuă a ritmului de vaccinare tocmai pentru a creşte accesibilitatea persoanelor la vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi după amiază, într-o conferinţă de presă.

România își vaccinează populația cu trei seruri, Pfizer, Moderna și AstraZeneca, singurele autorizate în Uniunea Europeană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Evenimente » Florin Cîțu, în ziua în care România a ajuns la un milion de persoane vaccinate împotriva Covid: ”Lucrurile vor merge mult mai rapid de acum înainte”