Antena Meniu Search
x

Exclusiv Soţia medicului erou din Neamţ: "Nu vreau un erou, vreau un soţ, un tată". "Sper să-şi facă meseria în continuare, cu dedicaţie"

"Nu vreau un erou, vreau un soţ, un tată". Asta le-a transmis reporterilor Observator soţia medicului care a intrat aseară în salonul groazei şi s-a ales cu arsuri pe aproape jumătate de corp.

De Denisa Morariu-Tamaş la 15.11.2020, 20:42
Vezi și
  • Soţia medicului îşi doreşte soţul său să-şi continue activitatea
  • Medicul erou se află într-un spital din Belgia

A fost o zi grea şi pentru zecile de familii afectate de tragedia de ieri. Rudele pacienţilor au venit să-şi recunoască părinţii, fraţii, bunicii care au murit în incendiul de la spitalul din Neamț. Plini de întrebări, de acuzaţii, de lacrimi.

Claudia, soţia medicului erou Cătălin Denciu: "Pentru mine nu contează, exact asta i-am spus înainte de plecare: nu avem nevoie de un erou, avem nevoie de un soţ, un tată. Ştiu că şi-a făcut meseria asta şi sper să o facă în continuare cu dedicaţie"

Claudia Denciu e soţia medicului ATI, Cătălin Denciu, care a fost aseară de gardă. A reuşit să-l audă după ce a ieşit din flăcări, înainte de transferul în Belgia.

Claudia, soţia medicului erou Cătălin Denciu: "Da. Copiii ştiu. Nu aveau cum să nu îşi dea seama de ce nu se mai întoarce tati din gardă. Au văzut şi la televizor. Încerc să îi ţin departe, dar e greu"

Cătălin Denciu a ajuns azi la prânz la un spital militar din Bruxelles, după ce a fost plimbat prin trei spitale de la noi. Va fi îngrijit în aceeaşi secţie ca arşii de la Colectiv, exact acum 5 ani.

Citeşte şi: Orban a cerut presei să nu mai sune la spitalul din Belgia, ca să afle cum se simte medicul român

Ludovic Orban: "Internarea la spitalul militar Regina Astrid nu se poate face peste noapte, cand vrem noi"

Îmbrăcat în combinezon, Cătălin Denciu a intrat în salonul în care se declanşase haosul.

Nelu Tătaru: "Suntem şi prieteni. Este un profesionist. Colegi de facultate. Îşi face meseria, după cum am văzut şi în această seară, încercând să salveze şi acei pacienţi"

Doar că n-a apucat să-i scoată din salon. Azi rudele au fost chemate să-şi identifice morţii.

Ruda unui pacient: "Nu mai pot, nu mai pot, nu vreau pe mama acasă aşa"

Fiica uneia dintre victime, care lucrează în spital de 26 de ani, plecase de doar zece minute din salonul groazei.

Ruda unui pacient: "Era bine mama mea şi a murit arsă în chinuri groaznice, arsă din cap până în picioare. Dacă nu mă trimitea mama sa îi duc bagajele, muream şi eu acolo lângă ea"

Tatăl Mihaelei Miron fusese mutat în salon cu jumătate de oră înainte să se declanşeze incendiul.

Mihaela Miron, fiică pacient: "E jumătate de oră care a făcut sau n-a făcut diferenţa. Nu pot să vă spun mai mult. Nu ştiu ce să vă spun. E o situaţie. Încă nu realizez că-i reală. Ştiţi?! Încă nu realizez că-i reală"

Tatiana Gavril se ocupa de un centru de plasament şi începea să-şi revină după aproape o săptămână de internare. Incendiul a anulat tot.

Ovidiu Gavril, fiul unei victime: "Pentru toată lumea era mamă, pentru toţi copiii pe care îi vedeţi aici, şi pentru noi, şi pentru zeci de copii din toate colţurile lumii e mamă"

Fiul Tatianei a fost sunat de soţia lui, asistentă în spital, şi până a ajuns acolo a tot sperat că va fi bine.

Ovidiu Gavril, fiul unei victime: "M-am uitat la toate geamurile alea şi am spus că, la câte geamuri sunt, numai acolo să nu fie mama şi chiar acolo era"

Victimele de la spitalul judeţean din Piatra Neamţ au fost azi şi în rugăciunile Papei Francisc.

Papa Francisc: "Ieri, într-o structură spitalicească în care erau pacienţi cu coronavirus a izbucnit un incendiu care a făcut mai multe victime. Sunt alături de ei şi mă rog, ne rugăm pentru ei!"

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Soţia medicului erou din Neamţ: "Nu vreau un erou, vreau un soţ, un tată". "Sper să-şi facă meseria în continuare, cu dedicaţie"