Antena Meniu Search
x

Video Criminal în serie care a îngrozit România în anii '90, la un pas de libertate. Iulian Ţigănilă îşi arunca victimele în fântâni

Cu cel puţin şapte crime la activ şi trei condamnări, Iulian Țigănilă - considerat unul dintre cei mai periculoşi criminali în serie din România, este la un pas de a fi eliberat. Poreclit al doilea Ion Rîmaru, călăul cu sânge rece a îngrozit întreaga ţară în anii 90'. Judecătorii au schimbat în urmă cu puţin timp pedeapsa din închisoare pe viaţă, în 25 de ani de detenţie. Atenţie, urmează detalii cu un puternic impact emoţional!   

de Mariana Zaharia

la 19.03.2024, 09:45

Vezi și

Doamne fereşte!

Mai are câţiva care a zis că îi omoară când se eliberează. 

Criminal în serie, la un pas de libertate

La sfârşitul anilor 90' teroarea domnea într-o localitate din Argeş. Iulian Țigănilă, poreclit al doilea Ion Rîmaru al României îşi începea seria de crime. 

Pe acelaşi subiect

Ilie Ţărcuş, fost deţinut: E convins în eul lui că el nu a făcut nimic.

Astfel, ucigaşul şi-a susţinut ferm nevinovăţia. Însă, după aproape două decenii, timp în care anchetatorii au descoperit în fântâni mai multe rămăşiţe umane, autorul ororilor din Ungheni a fost condamnat la închisoare pe viaţă în anul 2015. Asta după ce primise alte două condamnări pentu omor în anii 2004 şi 2007. Astăzi, la 62 de ani, criminalul e la un pas de libertate.

Ilie Ţărcuş, fost deţinut: Dacă esti condamnat pe viaţă, să ai vârsta de 60 de ani şi 20 executaţi. Foarte bine! La Ţigănilă, de exemplu, s-a potrivit.

Deşi a curmat şapte vieţi, Iulian Țigănilă a reuşit să îi convingă atât pe judecătorii Tribunalului București, cât şi pe cei de la Curtea de Apel că şi-a ispăşit deja pedeapsa. Condamnarea criminalului s-a comutat astfel de la detenţie pe viaţă la 25 de ani de închisoare.

Vecinii lui Iulian Ţigănilă, înspăimântaţi

El ăia 25 de ani i-a executat. I-a făcut. Da. 

Legea e foarte proastă, legea e foarte, foarte proastă! 

Vestea eliberării criminalului a ajuns şi la urechiile vecinilor, care stau acum cu frica în sân.

Mai are câţiva care a zis că îi omoară când se eliberează.

Maica-sa e pusă pe prima listă, vecinul lui care a cumpărat casa de la el, zice că şi pe ăla, că nu are acte, n-are nimic. Şi mai are vreo câţiva care a zis că îi omoară.

E nenorocit ăla care îi dă drumul, eu pe ăla l-aş băga în puşcărie dacă ar mai face crime.

Contrar opiniei generale, dacă nu se va lua nicio măsură, Iulian Țigănilă, temutul criminal în serie ar putea ieşi în curând din penitenciarul Rahova şi va intra în Comisia de eliberări condiţionate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Criminal în serie care a îngrozit România în anii '90, la un pas de libertate. Iulian Ţigănilă îşi arunca victimele în fântâni