Antena Meniu Search
x

Video Cum a scăpat de PET-uri o comună din România. Secretul reciclării, descoperit de mai bine de trei ani: "Cu sacii strângeau de pe şanţuri, din tot satul"

Când vine vorba de reciclare, românii încă mai au de învăţat, deşi Sistemul de Garaţie-Returnare implementat anul trecut a reuşit să schimbe percepţia oamenilor cu privire la colectarea ambalajelor. Într-o comună din Alba, însă, secretul reciclării a fost descoperit de mai bine de trei ani, timp în care localnicii împreună cu copii au adunat de peste un milion de PET-uri, doze şi sticle. Iar pentru a le răsplăti munca, primăria a decis să le ofere ofere premii în bani. 

de Redactia Observator

la 09.04.2024, 08:50

Vezi și

Încă din anul 2021, la Șpring, a fost instalat primul automat de colectare selectivă din zona rurală a României. Deoarece după primele luni schimbarea dorită nu era așa roz, primăria s-a gândit să-i stimuleze pe copii.

Iulia Stănilă, primar Șpring: Şi m-am gândit să fac tombole ca să pot să-i recompensez. Am apelat la sponsori care ne-au donat sume de bani în acest scop pentru a-i răsplăti pe copii. 

Iar rezultatul a fost unul spectaculos. Zeci de copii din satele comunei au început să adune PET-uri de acasă şi de pe domeniul public. 

Iulia Stănilă, primar Șpring: Cu sacii strângeau de pe şanţuri, terenul de fotbal, din tot satul, ba chiar îşi aduceau şi din mediul urban de la rude cu portbagajul pentru a strânge cât mai multe tichete pentru tombolă.

Pe acelaşi subiect

Bilet de tombolă pentru fiecare o sută de obiecte colectate

Pentru fiecare 100 de obiecte colectate se oferea un bilet de tombolă, astfel încât cei care adunau mai multe puteau câștiga chiar de mai multe ori câte 30 de lei. 

Chiar şi localnicii sunt încântaţi şi spun că acum comuna arată altfel. 

În doar trei ani de zile au fost colectate peste un milion de peturi, doze şi sticle de sticlă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Cum a scăpat de PET-uri o comună din România. Secretul reciclării, descoperit de mai bine de trei ani: "Cu sacii strângeau de pe şanţuri, din tot satul"